fbpx
Сьогодні
16:22 11 Чер 2024

Україна потребує до 30 млрд доларів щорічних інвестицій в наступні роки, – Шмигаль

Фото: Урядовий портал

«Перше — це фінансова стабільність для України. Дефіцит нашого бюджету складає близько 20% ВВП. Для нас також важливо, аби ваша підтримка була прогнозованою, ритмічною та стабільною», — сказав Прем'єр-міністр.

Водночас Уряд України продовжує вживати заходи для підвищення власних доходів бюджету. Зокрема, запущено низку програм стимулювання економіки, які дали позитивний ефект.

Україна потребує щорічних інвестицій

Фото: Урядовий портал

«Минулого року ВВП відновився на 5,3%. За перші 4 місяці цього року зростання на 4,4%. Відбувається збільшення експорту та інвестицій», — зауважив очільник Уряду.

Прем'єр-міністр наголосив, що одним із пріоритетів зараз має стати передача російських заморожених суверенних активів для стійкості та відновлення України.

За словами Глави Уряду, для швидкого економічного відновлення в умовах війни Україні також важливо встановити довгостроковий, до 2027 року, план системної фінансової підтримки. І саме координаційна платформа має стати майданчиком, де буде розроблено такий план для забезпечення макроекономічної стабільності України.

Україна потребує щорічних інвестицій

Фото: Урядовий портал

Денис Шмигаль відзначив, що п'ять пріоритетів швидкого відновлення залишаються в силі на цей та наступний рік

  • відбудова житла,
  • гуманітарне розмінування,
  • відновлення критичної інфраструктури,
  • відновлення економіки,
  • енергетика.

Водночас після безпрецедентних ударів росії по українській енергосистемі, особливої підтримки потребує енергетичний сектор.

«Більше ППО, більше енергетичного обладнання, сприяння розширенню імпорту електроенергії в Україну, допомога в децентралізації енергосистеми. Все це потрібно вже сьогодні», — наголосив Прем'єр-міністр.

Денис Шмигаль також нагадав, що Уряд минулого тижня ухвалив Матрицю реформ — аналітичний інструмент для ефективного ухвалення рішень та управління процесом впровадження реформ.

Україна потребує щорічних інвестицій

Фото: Урядовий портал

«Нам потрібні відбудова, доступ до зовнішніх ринків та покращення логістики. Нам потрібні зовнішні інвестиції та трансфер технологій від наших партнерів», — відзначив очільник Уряду.

Як зауважив Прем'єр-міністр, Україна потребує від 10 до 30 млрд доларів щорічних інвестицій в наступні 10 років.

Денис Шмигаль подякував урядам країн-партнерів за віру в Україну і допомогу на шляху до перемоги, відновлення, зростання та європейського майбутнього.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: