fbpx
Сьогодні
13:19 11 Чер 2024

Україна планує побудувати до 1 ГВт маневреної генерації у 2024 році, - Президент

English version here

Фото: Скриншот з відео виступу Президента Володимира Зеленського на Конференції відновлення України Німеччині

Україна за допомогою партнерів планує побудувати у 2024 році до 1 гігавата газової маневреної генерації та ще 4 гігавати у найближчі роки.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на відкритті Конференції відновлення України 2024.

Як зазначив Глава Української держави, одним з елементів для нормального функціонування енергетики України є висока, ефективна, децентралізована маневрена газова генерація.

Адже вона здатна розв'язувати питання дефіциту енергії вже сьогодні, а завтра буде переведена на воду та збалансує нову "зелену" енергію.

"У цій галузі європейські та, зокрема, німецькі компанії є технологічними лідерами. Прямо в цій галузі в нас є чіткий план, як побудувати до 1 гігавата потужності вже цього року. Сьогодні й ще 4 гігавати в найближчі роки", підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, що 11 червня в німецькій столиці Берліні за участі президента України Володимира Зеленського та канцлера ФРН Олафа Шольца стартувала Конференція з відновлення України – Ukraine Recovery Conference.

Глава Української держави проведе переговори з Олафом Шольцом щодо подальшої оборонної підтримки, розбудови української системи ППО та спільного виробництва озброєнь.

Що відомо про ситуацію з енергетикою?

З 22 березня по 8 травня росіяни п'ять разів цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції України. Збитки від атак на українську енергетичну інфраструктуру оцінюють у понад один мільярд доларів.

Варто зазначити, що Україна внаслідок обстрілів втратила 50% спроможності генерації електроенергії,  влада працює над відновленням, щоб до зими мати якомога більше генерації.

7 червня Кабінет міністрів України доручив органам державної та місцевої влади зменшити споживання електроенергії. Зокрема чиновників зобов'язали відмовитися від використання кондиціонерів, зовнішнього освітлення будівель і прилеглої території, а місцеву владу закликали обмежити освітлення вулиць.

Варто додати, що Кабінет міністрів схвалив порядок, що встановлює правила застосування графіків відключення світла, який почне працювати з 24 червня. В уряді сподіваються, що це дасть можливість забезпечити "справедливі графіки".

В Україні з доступної електроенергії з 24 червня будуть віднімати обсяг електроенергії, яка необхідна критичній інфраструктурі. Після цього ліміти споживання встановлюватимуться рівномірно між областями.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: