У Запоріжжі скоїли замах на місцевого посадовця: помер у лікарні

У Запоріжжі з вогнепальної зброї стріляли у місцевого посадовця Максима Денщіка. Його госпіталізували, проте він помер у лікарні.

Про це повідомили в поліції Запорізької області., передає Рубрика.

Правоохоронці розповіли виданню, сьогодні о 07:55 до чергової частини поліції надійшло повідомлення про те, що біля підʼїзду багатоповерхівки в одному з районів м. Запоріжжя невідома особа з вогнепальної зброї здійснила постріл у місцевого посадовця.

Потерпілого госпіталізували.

Джерела ЗМІ у правоохоронних органах, мова йде про Максима Денщіка, він донедавна обіймав посаду директора департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради, але в травні був тимчасово відсторонений від виконання обов'язків на час проведення службового розслідування.

Наразі поліцейські розпочали першочергові слідчі (розшукові) дії. За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження. Правова кваліфікація – ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 (Замах на вбивство) КК України.

Пізніше в Нацполіції повідомили, що зловмисник здійснив чотири постріли у потерпілого. Останній від отриманих поранень помер у лікарні.

"11 червня о 07:55 до відділу № 2 (Олександрівський) Запорізького районного управління поліції надійшло повідомлення про стрілянину та поранення чоловіка. Працівники поліції встановили, що біля підʼїзду багатоповерхівки невідомий з вогнепальної зброї здійснив постріли у місцевого посадовця та зник з місця події. Потерпілого доставили до медзакладу, де він помер під час надання медичної допомоги", – йдеться в повідомленні.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Правова кваліфікація – ч. 1 ст. 115 (Вбивство) Кримінального кодексу України. Тривають першочергові слідчо-розшукові дії.

"Оперативно провів нараду із правоохоронними органами, поліція проводить слідчо-розшукові дії. Розслідування резонансного вбивства – на особливому контролі.

Запоріжжя – не місце для кримінальних розборок. Тож спільно із правоохоронцями будемо проводити превентивну роботу з викорінення криміналітету в обласному центрі. Окрема увага – до посилення заходів безпеки мешканців міста на вулицях. Працюємо на упередження", – повідомив Іван Федоров.

Нагадаємо, у лютому в Дніпропетровській області в місті Нікополь невідомі розстріляли автомобіль заступника міського голови, машина загорілася. У згорілому авто виявили тіло чоловіка.

27 грудня, у Дніпропетровській області невідомий чоловік обстріляв автомобіль, унаслідок чого загинув водій. Подія сталась на дорозі Н-31.

Також повідомлялось, що невідомий на Закарпатті кинув гранату на подвір'я депутата обласної ради.  Внаслідок вибуху ніхто з людей не постраждав.

А під час засідання Керецьківської сільської ради Мукачівського району 15 грудня 2023 року депутат підірвав три гранати в будівлі.

Загалом в Україні у 2023 році поліцейські зареєстрували 4 840 фактів незаконного поводження зі зброєю, вибухівкою і боєприпасами та вилучили 5 168 одиниць вогнепальної зброї.

Свіжі дописи

  • Новини

У Кропивницькому районі та Кривому Розі пролунали вибухи, а на Київщині попереджають про ракетну атаку, працює ППО

В усіх областях України оголосили масштабну повітряну тривогу. Попереджають про рух ракет. У Київській області… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

ISW: українські оператори БПЛА вдосконалили перехоплення дронів рф – це послабить тиск на ППО

Українські оператори безпілотників використовують FPV дрони для ураження російських розвідувальних безпілотників. Це дозволить Повітряним силам… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

“Дорога життя”: військовослужбовиця Оксана Рубаняк видала другу збірку поезій, написану на фронті

Військовослужбовиця Оксана Рубаняк на псевдо Ксена з Івано-Франківщини видала другу збірку віршів під назвою "Дорога… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Воїни ЗСУ минулої доби знищили ще 1200 окупантів, близько 30 артсистем і літак

Минулої доби, 7 липня, Сили оборони ліквідували ще 1200 загарбників, таким чином загальні втрати російських… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Генштаб: війська рф минулої доби понад 50 разів штурмували Покровський напрямок

На фронті протягом минулої доби загалом відбулося 141 бойове зіткнення, найактивніше противник діє на Покровському… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

У Франції завершились парламентські вибори, після сенсаційної перемоги лівих у країні почалися заворушення

У Франції завершився другий тур виборів до Національних зборів (нижньої палати парламенту). Партія проросійської Марін… Читати більше

Monday July 8th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.