fbpx
Сьогодні
11:33 11 Чер 2024

У Запоріжжі скоїли замах на місцевого посадовця: помер у лікарні

Фото: facebook.com/maxim.denschik.3

У Запоріжжі з вогнепальної зброї стріляли у місцевого посадовця Максима Денщіка. Його госпіталізували, проте він помер у лікарні.

Про це повідомили в поліції Запорізької області., передає Рубрика.

Правоохоронці розповіли виданню, сьогодні о 07:55 до чергової частини поліції надійшло повідомлення про те, що біля підʼїзду багатоповерхівки в одному з районів м. Запоріжжя невідома особа з вогнепальної зброї здійснила постріл у місцевого посадовця.

Потерпілого госпіталізували.

Джерела ЗМІ у правоохоронних органах, мова йде про Максима Денщіка, він донедавна обіймав посаду директора департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради, але в травні був тимчасово відсторонений від виконання обов'язків на час проведення службового розслідування.

Наразі поліцейські розпочали першочергові слідчі (розшукові) дії. За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження. Правова кваліфікація – ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 (Замах на вбивство) КК України.

Пізніше в Нацполіції повідомили, що зловмисник здійснив чотири постріли у потерпілого. Останній від отриманих поранень помер у лікарні.

"11 червня о 07:55 до відділу № 2 (Олександрівський) Запорізького районного управління поліції надійшло повідомлення про стрілянину та поранення чоловіка. Працівники поліції встановили, що біля підʼїзду багатоповерхівки невідомий з вогнепальної зброї здійснив постріли у місцевого посадовця та зник з місця події. Потерпілого доставили до медзакладу, де він помер під час надання медичної допомоги", – йдеться в повідомленні.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Правова кваліфікація – ч. 1 ст. 115 (Вбивство) Кримінального кодексу України. Тривають першочергові слідчо-розшукові дії.

"Оперативно провів нараду із правоохоронними органами, поліція проводить слідчо-розшукові дії. Розслідування резонансного вбивства – на особливому контролі.

Запоріжжя – не місце для кримінальних розборок. Тож спільно із правоохоронцями будемо проводити превентивну роботу з викорінення криміналітету в обласному центрі. Окрема увага – до посилення заходів безпеки мешканців міста на вулицях. Працюємо на упередження", – повідомив Іван Федоров.

Нагадаємо, у лютому в Дніпропетровській області в місті Нікополь невідомі розстріляли автомобіль заступника міського голови, машина загорілася. У згорілому авто виявили тіло чоловіка.

27 грудня, у Дніпропетровській області невідомий чоловік обстріляв автомобіль, унаслідок чого загинув водій. Подія сталась на дорозі Н-31.

Також повідомлялось, що невідомий на Закарпатті кинув гранату на подвір'я депутата обласної ради.  Внаслідок вибуху ніхто з людей не постраждав.

А під час засідання Керецьківської сільської ради Мукачівського району 15 грудня 2023 року депутат підірвав три гранати в будівлі.

Загалом в Україні у 2023 році поліцейські зареєстрували 4 840 фактів незаконного поводження зі зброєю, вибухівкою і боєприпасами та вилучили 5 168 одиниць вогнепальної зброї.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: