fbpx
Сьогодні
09:23 11 Чер 2024

У Донецькій області окупанти скинули "КАБ-500" на житловий квартал Костянтинівки: відомо про 5 поранених

English version here

Фото: Фейсбук / Донецька обласна прокуратура

Російсько-окупаційні війська пізно ввечері, 10 червня, у Донецькій області скинули "КАБ-500" на житловий квартал у Костянтинівці, внаслідок чого п'ятеро мирних мешканців дістали поранення різного ступеня тяжкості.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Донецьку обласну прокуратуру.

Як зазначили у відомстві, 10 червня о 23:20 російська армія завдала авіаудару по місту Костянтинівка. За попередніми даними, ворог скинув на прифронтовий населений пункт керовану авіаційну бомбу "КАБ-500" з універсальним модулем планування й корекції.

Костянтинівка, обстріл

Фото: Фейсбук / Донецька обласна прокуратура

"Засіб ураження поцілив по житловому мікрорайону, де у своїх квартирах внаслідок розбиття скла та потужної вибухової хвилі зазнали тілесних ушкоджень 5 місцевих мешканців.

Чоловіка 65 років та жінок віком від 63 до 88 років було доставлено до лікарні", зауважили у прокуратурі.

У відомстві уточнили, що у потерпілих діагностували черепно-мозкову травму та множинні різані рани тіла – усім надано кваліфіковану медичну допомогу.

Костянтинівка, обстріл

Фото: Фейсбук / Донецька обласна прокуратура

"Пошкоджено щонайменше 13 багатоквартирних житлових будинків: в оселях вибиті вікна та шибки", додали там.

Прокурори вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил рф.

За даними голови Донецької ОВА, за 10 червня росіяни вбили 1 жителя Донеччини — у Сергіївці. Ще 9 людей в області за добу дістали поранення.

Донеччина

Фото: Телеграм / Голова Донецької облдержадміністрації, начальник обласної військової адміністрації Вадим Філашкін

Загальна кількість жертв росіян на Донеччині подана без урахування Маріуполя та Волновахи.

Оперативна ситуація по області станом на ранок 11 червня.

  • Покровський район. У Мар'їнській громаді з артилерії обстріляні Зоряне і Єлизаветівка. У Курахівській громаді пошкоджено підприємство у Новоселидівці, обстріляні Курахове, Курахівка, Гостре і Гірник. У Покровську поранено 2 людини. Пошкоджено підприємство у Галицинівці Новогродівської громади.
  • Краматорський район. У Лиманській громаді під вогнем Терни, Ямполівка і Зарічне. У Миколаївській громаді обстріляна промзона. У Костянтинівці поранені 5 людей, пошкоджені 16 багатоповерхівок, 2 адмінбудівлі й 2 інфраструктурні об'єкти.
  • Бахмутський район. У Часовоярській громаді пошкоджені 6 приватних будинків і 2 багатоповерхівки. У Торецьку пошкоджено 4 будинки й адмінбудівлю, ще 1 будинок пошкоджено у Щербинівці.

Всього за добу росіяни 15 разів обстріляли населені пункти Донеччини. З лінії фронту евакуйовано 94 людини, у тому числі 11 дітей.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: