fbpx
Сьогодні
Рішення для перемоги 11:05 11 Чер 2024

В Україні почав працювати перший спільний цех Rheinmetall та Укроборонпрому із ремонту бронетехніки

English version here

Фото: t.me/zalizni_zminy

В Україні запрацював спільний виробничий цех Укроборонпрому та німецького збройового концерну Rheinmetall: у ньому ремонтуватимуть, а надалі й вироблятимуть бронетехніку.

Про це повідомив міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, повідомляє  Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості, пише Рубрика.

У чому проблема?

В Україні вже понад 2 роки продовжується велика війна з росією. Велика частина пошкодженої техніки під час боїв відправлялася для ремонту за кордон через повітряні атаки росії по оборонних підприємствах.

"[Українці] повинні допомагати собі самі – якщо їм завжди доведеться чекати [на] європейців чи американців, щоб їм допомагали протягом наступних 10 чи 20 років… це неможливо", говорив раніше Паппергер.

Яке рішення?

У грудні минулого року стало відомо, що у найближчій перспективі Україна й німецький збройний концерн Rheinmetall планують запуск виробництва бронетехніки на своїй території.

Як це працює?

"В Україні запрацював спільний виробничий майданчик Укроборонпрому і Rheinmetall – цех з ремонту та виробництва бронетехніки. Це перший реалізований проєкт в рамках партнерства Укроборонпрому і німецького оборонного гіганта", наголосили у повідомленні.

Rheinmetall та Укроборонпром

Фото: t.me/zalizni_zminy

За словами Камишіна, запуск спільного цеху дозволить швидше ремонтувати іноземну техніку, а, отже, й швидше повертати її на передову.

У майбутньому у цеху також планують виробляти нові зразки броньованої техніки.

"Це дасть нам змогу забезпечити швидкий ремонт і обслуговування німецької техніки безпосередньо на території України, що значно підвищить ефективність ЗСУ. Ми вдячні нашим німецьким партнерам за довіру і підтримку, які дають нам змогу впевнено рухатися до перемоги та інтегруватися в європейську систему колективної безпеки", – заявив заступник міністра оборони Дмитро Кліменков.

Міністр наголосив, що це підтримає не лише ЗСУ, а й українську економіку, оскільки в цеху працюватимуть українські фахівці, під технічним наглядом колег з Німеччини. Таким чином податки будуть сплачуватися в Україні.

"Важливо, що це відбувається в Україні: іноземні партнери впевнені у нас, нашій професійності та високому потенціалі вітчизняного оборонно-промислового комплексу", – наголосив гендиректор Укроборонпрому Герман Сметанін.

Що відомо про спільне з Німеччиною підприємство 

Нагадаємо, що Федеральне антимонопольне відомство Німеччини дозволило Rheinmetall створити спільне підприємство з Україною ще наприкінці вересня. Повідомляли, що підприємство базуватиметься у Києві.

У Rheinmetall зауважили, що погрози кремля посилити бомбардування України не вплинуть на наміри німецької збройної компанії щодо будівництва танкового заводу в Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що німецький концерн Rheinmetall веде перемовини про будівництво танкового заводу в Україні.

Важливо зазначити, що Rheinmetall активно допомагає Україні у війні проти росії шляхом постачання боєприпасів та різної техніки. Зокрема, нещодавно концерн отримав нове замовлення на артснаряди для України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: