fbpx
Сьогодні
19:23 11 Чер 2024

Помер мер-колаборант Куп’янська Мацегора: на нього нещодавно було скоєно замах

Колишній мер міста Куп'янськ на Харківщині Геннадій Мацегора помер після того, як на нього скоїли замах кілька днів тому.

Про це «Суспільне. Харків» підтвердив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов, пише Рубрика.

Удень низка російських Telegram-каналів, покликаючись на допис «ВКонтакте» нібито дружини Мацегори Людмили, повідомили про смерть Мацегори.

Помер мер-колаборант Куп'янська

Так, ресурс Astra писав, що колишній мер Куп'янська помер, навіть не приходячи до тями після замаху на його життя.

Нагадаємо, раніше Рубрика повідомляла, що на колишнього міського голову міста Куп'янська Геннадія Мацегору скоїли замах, після чого його доправили до лікарні. Він був у критичному стані. За даними розвідників, замах стався в місті Старий Оскол у росії.

Держзрада Мацегори

За даними Офісу генпрокурора, наприкінці лютого 2022 року мер Куп'янська Геннадій Мацегора не лише здав місто окупантам, а й забезпечив їх транспортом, житлом, пальним та їжею.

Мацегорі повідомили про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України представником влади та в державній зраді. За це йому загрожує 15 років ув'язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Геннадій Мацегора є членом нині забороненої політичної партії «Опозиційна платформа ㅡ За життя». Мером Куп'янська він став у 2020 році.

У зверненні до містян, яке він опублікував 28 лютого 2022-го, Мацегора заявив, що його головним завданням було «не допустити бойових дій у місті та жертв»: «Вважаю, що з цим завданням я як міський голова впорався».

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: