Новини

Кулеба та Міністр закордонних справ Швейцарії обговорили Саміт миру: підготовка на завершальному етапі

Міністри закордонних справ України та Швейцарії Дмитро Кулеба й Ігнаціо Кассіс обговорили підготовку до Глобального саміту миру.

Про це глава української дипломатії повідомив у соцмережі X, передає Рубрика.

«Перебуваючи на Конференції з відновлення України в Берліні, я зустрівся з Ігнаціо Кассісом. Я подякував Швейцарії за те, що вона проклала шлях для міжнародних зусиль з відновлення України ще в Лугано, а також за її постійну активну участь», – зазначив глава МЗС.

Кулеба поінформував, що зосередився зі швейцарським колегою на підготовці Саміту миру, яка зараз перебуває на завершальній стадії.

«Наші дипломатичні команди цілодобово працюють, щоб саміт пройшов успішно», – підкреслив міністр.

Глобальний саміт миру у Швейцарії

Уряд Швейцарії визначився, що 15-16 червня проведе дводенну конференцію високого рівня, спрямовану на досягнення миру в Україні. 

Нагадаємо, ще у листопаді 2022 року Зеленський вперше озвучив "формулу миру", яка повинна була б посприяти завершенню повномасштабної війни на справедливих умовах.

Вищезгадану "формулу" обговорять під час Глобального саміту миру, який пройде у Швейцарії. Серед запрошених учасників немає російської федерації.

Варто зауважити, що 31 травня Китай вирішив не брати участь у Глобальному Саміті миру щодо України, який відбудеться у Швейцарії в червні. Міністерство закордонних справ КНР заявило, що Саміт миру не відповідає всім критеріям, які для подібних майданчиків висуває Пекін.

Нещодавно президент України Володимир Зеленський на конференції "Діалог – Шангрі Ла" в Сінгапурі порівняв позиції США та Китаю щодо Саміту миру та наголосив, що Китай працює на його зрив.

Свіжі дописи

  • Новини

У Британії представили новий уряд: Міноборони й МЗС очолили прихильники України

Новий премʼєр-міністр Великої Британії Кір Стармер анонсував, хто увійшов до нового складу уряду. Міністерство оборони… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

Бізнес у “Дії” зможе отримати ліцензії та дозволи, – Федоров

Кабінет Міністрів дав старт проєкту "єДозвіл", який дозволить отримувати необхідні ліцензії на дозволи для бізнесу… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

Зеленський підписав закон про дошкільну освіту

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон "Про дошкільну освіту". Про це повідомив Комітет Верховної Ради… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

Херсонський художній музей ідентифікував ще одну картину, викрадену російськими загарбниками

Херсонський художній музей ідентифікував ще одну картину, яка була викрадена під час окупації росіянами -… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

У Київській області відкрився другий центр рекрутингу української армії

В Броварах на Київщині запрацював центр рекрутингу української армії. Він став другим в області та… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • eРубрика

На Донеччині війська рф вдарили по центру села: загинула співробітниця сільради, 15 травмованих

У п'ятницю, 5 липня, російські загарбники вдарили по центру села Комар Волноваського району Донецької області,… Читати більше

Friday July 5th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.