fbpx
Сьогодні
19:00 11 Чер 2024

Кулеба та Міністр закордонних справ Швейцарії обговорили Саміт миру: підготовка на завершальному етапі

Фото: Сомережа Х / @DmytroKuleba

Міністри закордонних справ України та Швейцарії Дмитро Кулеба й Ігнаціо Кассіс обговорили підготовку до Глобального саміту миру.

Про це глава української дипломатії повідомив у соцмережі X, передає Рубрика.

«Перебуваючи на Конференції з відновлення України в Берліні, я зустрівся з Ігнаціо Кассісом. Я подякував Швейцарії за те, що вона проклала шлях для міжнародних зусиль з відновлення України ще в Лугано, а також за її постійну активну участь», – зазначив глава МЗС.

Кулеба поінформував, що зосередився зі швейцарським колегою на підготовці Саміту миру, яка зараз перебуває на завершальній стадії.

«Наші дипломатичні команди цілодобово працюють, щоб саміт пройшов успішно», – підкреслив міністр.

Глобальний саміт миру у Швейцарії

Уряд Швейцарії визначився, що 15-16 червня проведе дводенну конференцію високого рівня, спрямовану на досягнення миру в Україні. 

Нагадаємо, ще у листопаді 2022 року Зеленський вперше озвучив "формулу миру", яка повинна була б посприяти завершенню повномасштабної війни на справедливих умовах.

Вищезгадану "формулу" обговорять під час Глобального саміту миру, який пройде у Швейцарії. Серед запрошених учасників немає російської федерації.

Варто зауважити, що 31 травня Китай вирішив не брати участь у Глобальному Саміті миру щодо України, який відбудеться у Швейцарії в червні. Міністерство закордонних справ КНР заявило, що Саміт миру не відповідає всім критеріям, які для подібних майданчиків висуває Пекін.

Нещодавно президент України Володимир Зеленський на конференції "Діалог – Шангрі Ла" в Сінгапурі порівняв позиції США та Китаю щодо Саміту миру та наголосив, що Китай працює на його зрив.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: