Італія надасть Україні новий пакет військової допомоги з ППО, – Таяні

Україна невдовзі отримає від Італії новий пакет військової допомоги, більшу частину якого становитимуть засоби протиповітряної оборони.

Як  повідомляє Укрінформ, про це заявив віцепрем'єр-міністр – міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні на Конференції з відновлення України в Берліні, передає Рубрика.

"Я повністю погоджуюся з Дмитром (Кулебою – ред.), коли він говорить, що перша стратегія для відновлення України – це захист її інфраструктури за допомогою різних систем протиповітряної оборони", – сказав Таяні.

Він анонсував підготовку італійським урядом нового пакета військової допомоги, більшу частину якого складатимуть засоби ППО.

"Хочу повідомити, що у нас є новий пакет військової допомоги (Україні – ред.) і там, власне, насамперед ідеться про протиповітряну оборону", – заявив міністр.

Як повідомлялось, Італія підтвердила передачу додаткової батареї зенітного ракетного комплексу SAMP/T, що здатен перехоплювати балістичні ракети.

Нагадаємо, уряд Німеччини запустив ініціативу з пошуку додаткових засобів протиповітряної оборони, які можна передати Україні, 17 квітня.

Що відомо про передачу країнами-партнерами засобів ППО для України

Водночас міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що на сьогодні Україна веде перемовини про передачу чотирьох батарей Patriot.

Свіжі дописи

  • Новини

З ТОТ Херсонщини на Україну вдалось повернути 9 дітей

На підконтрольну територію України вдалось повернути дев’ятеро дітей із тимчасово окупованих громад Херсонської області. Про… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

На півдні протягом місяця окупанти втратили 58 плавзасобів, – речник

Російська армія за місяць втратили 58 плавзасобів на півдні України. Про це повідомив речник ВМС ЗСУ Дмитро… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Укрпошта з 1 липня підвищила вартість послуг на відправлення по Україні

АТ "Укрпошта" з 1 липня збільшує тарифи “Укрпошта. Стандарт” і “Укрпошта. Експрес” у середньому на… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Вбивство посадовця Запорізької міськради: у Києві затримали одного з підозрюваних

У Києві правоохоронці затримали одного з підозрюваних у вбивстві директора департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради (ЗМР)… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Україна цього тижня буде однією з найспекотніших країн в Європі: у деяких областях прогнозують до 37 градусів

Цього тижня, з 1 до 7 липня, Україна буде однією з найспекотніших країн у Європі. Температуру в Україні можна буде… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Аварійні генератори: як підготувати свій будинок до надзвичайних ситуацій

Домашній генератор — справжній рятівник під час вимкнення світла. Він підтримує роботу освітлювальних приладів, побутової… Читати більше

Monday July 1st, 2024

Цей сайт використовує Cookies.