fbpx
Сьогодні
12:08 11 Чер 2024

ФРН передасть Україні третю систему Patriot, а також IRIS-T, Gepard та боєприпаси, - заявив Шольц під час відкриття Конференції з відновлення України

English version here

Фото: Скриншот з відео

Третю систему протиповітряної оборони Patriot, а також установки IRIS-T, Gepard, ракети та боєприпаси Німеччина передасть Україні протягом наступних місяців.

Про це сказав канцлер Німеччини Олаф Шольц на церемонії відкриття Ukraine Recovery Conference 2024 в Берліні.

Під час виступу очільник німецького уряду закликав присутніх світових лідерів всіляко підтримати ініціативу зі збільшення спроможностей української протиповітряної оборони. 

"Тому що найкраща відбудова — та, яка не мусить бути зреалізована", підкреслив Шольц.

Канцлер додав, що на майбутній зустрічі "Великої сімки" виступатиме за "далекосяжні та довгострокові зобов'язання для України".

Нагадаємо, що 11 червня в німецькій столиці Берліні за участі президента України Володимира Зеленського та канцлера ФРН Олафа Шольца стартувала Конференція з відновлення України – Ukraine Recovery Conference.

Президент України Володимир Зеленський вже прибув до Німеччини, де візьме участь у Конференції з відновлення України.

Глава Української держави також зазначив, що проведе переговори з Олафом Шольцом щодо подальшої оборонної підтримки, розбудови української системи ППО та спільного виробництва озброєнь.

Що відомо про ініціативу пошуку ППО для України

Нагадаємо, уряд Німеччини запустив ініціативу з пошуку додаткових засобів протиповітряної оборони, які можна передати Україні, 17 квітня. Берлін пізніше повідомляв, що обговорює з Данією та Нідерландами фінансування ініціативи.

У квітні Бельгія також оголосила про виділення 200 мільйонів євро на німецьку ініціативу, а у травні Канада пообіцяла дати понад 55 мільйонів доларів.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус також оголосив про наміри придбати у Сполучених Штатів Америки три пускові установки для реактивних систем залпового вогню HIMARS та передати їх Україні.

Також 31 травня про передачу Україні ще однієї системи протиповітряної оборони Patriot оголосила Німеччина.

Що відомо про передачу країнами-партнерами засобів ППО для України

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: