fbpx
Сьогодні
13:00 11 Чер 2024

1,9 мільярда євро за планом Ukraine Facility Україна отримає вже до кінця червня, - фон дер Ляєн

Фото: AP/Jean-Francois Badias

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Україна отримає 1,9 мільярда євро за планом Ukraine Facility до кінця червня.

Про це сказала під час виступу на церемонії відкриття Ukraine Recovery Conference 2024.

"Сьогодні я можу сказати, що ми поставимо в Україну додаткові 1,9 мільярда євро з Ukraine Facility до кінця цього місяця через ті реформи й інвестиційні стратегії, які ухвалила Україна", наголосила очільниця ЄК.

Окрім того, президентка Єврокомісії зазначила, що вже було мобілізовано 200 мільйонів євро на невідкладний ремонт української енергетичної системи.

"Далі ми будемо вкладати гроші в генерацію енергії й тисячі сонячних панелей надійдуть в Україну. Наша мета – децентралізувати виробництво енергії, що підвищує стійкість української енергомережі", – додала фон дер Ляєн.

Що відомо про затвердження €50 мільярдів допомоги для України

Як повідомляли, на засіданні Євроради всі 27 лідерів Євросоюзу дійшли консенсусного рішення навколо ухвалення Українського фонду в багаторічному бюджеті ЄС на 2024-2027 роки у розмірі €50 мільярдів. Перед цим ухвалення рішення блокувала Угорщина.

У лютому 2024 року Європарламент затвердив регламент програми Ukraine Facility. Відповідно до затвердженого регламенту, програма підтримки України від ЄС обсягом 50 млрд євро діятиме з 2024 до 2027 року.

14 травня стало відомо, що план України, необхідний для реалізації програми Ukraine Facility обсягом 50 млрд євро, остаточно ухвалила Рада Європейського Союзу. Цього року Кабінет Міністрів розраховує залучити 16 мільярдів євро.

А 22 травня Перший віцепрем'єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко та Комісар ЄС з питань Європейської політики сусідства та переговорів з розширення Олівер Варгеї підписали Рамкову угоду щодо фінансування з боку Європейського Союзу в рамках реалізації Ukraine Facility.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: