fbpx
Сьогодні
12:21 10 Чер 2024

Євлаш розповів, що ворог регулярно змінює тактику ударів по інфраструктурі України

English version here

Фото: t.me/kpszsu

Речник командування Повітряних сил Ілля Євлаш заявив, що російські окупанти регулярно змінюють висоту та швидкість ракет і дронів, які запускають по території України.

Про це він розповів в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини", коментуючи питання журналіста про підсумки діяльності сил протиповітряної оборони за минулий тиждень, передає Рубрика.

"Ми бачимо, що ворог постійно зберігає присутність своїх ударних безпілотних літальних апаратів типу "Shahed", які застосовує з півночі та з півдня нашої країни. Зокрема, під ударом залишається наша енергетична інфраструктура. Ми бачимо також і комбіновані атаки з боку росіян: ракети Х-101 та Х-555 в поєднанні з БпЛА. Ворог також постійно застосовує зміни тактики: змінює висоти, швидкість, постійно шукає різні варіанти, як можна дістатися тих чи інших об'єктів", – сказав він.

Водночас речник акцентував на ефективності роботи протиповітряної оборони України.

"Більшість ракет і дронів збиваються. Ми маємо свою розвідку, маємо напрацювання, аби ефективно відбивати удари противника", – сказав він.

Євлаш додав, що силам протиповітряної оборони необхідно більше установок та різного типу боєприпасів для того, аби краще захищати територію країни.

Речник командування Повітряних сил України також зазначив, що нищення Су-57 є потужним ударом по авіапарку Росії.

"За весь період повномасштабного вторгнення ворог використовував літак (Су-57 – ред.) лічені рази. Переважно ми бачили його на досить серйозному віддаленні від лінії зіткнення і бачили кілька разів, коли він все ж таки застосовував свої керовані авіаційні ракети. Проте про системність застосування, близький підліт до лінії державного кордону або безпосередньо до лінії зіткнення говорити не доводилося. Росіяни, розуміючи, що цей літак коштує мільярди доларів, використовувати і наражати його на небезпеку не хотіли", – сказав він.

Водночас він наголосив, що держава – агресор має ще близько 1,5 тисячі авіамашин, які можуть запускати керовані ракети типу Х-69 та Х-59, а також керовані авіаційні бомби.

"Звичайно, в Росії знаходиться дуже багато різних літаків – це до півтори тисячі літаків, які виконують різні бойові завдання. Звісно, знищення одного чи двох літаків – це також потужно. Водночас потрібно і надалі працювати, щоб знешкоджувати російську авіацію", – сказав речник.

Як повідомлялося, на території аеродрому "Ахтубінск" в Астраханській області уражено російський багатоцільовий винищувач Су-57.

Су-57 ― найсучасніший винищувач Москви, який здатен використовувати для ударів ракети Х-59 та Х-69. На озброєнні повітряно-космічних сил Росії перебувають лічені одиниці вказаних бойових літаків.

Згодом представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов зазначив, що під час удару 8 червня по аеродрому "Ахтубинск" в Астраханській області уражень міг зазнати не один, а два російські винищувачі Су-57.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: