fbpx
Сьогодні
14:59 10 Чер 2024

Шмигаль відхилив відрядження Найєма до Берліна через запланований звіт його агентства, - ЗМІ

Керівника Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма не відпустили у відрядження на конференцію з відновлення України до Німеччини, бо в той день його агентство мало звітувати в уряді.

Про це пише "Економічна правда" з посиланням на джерела в уряді, передає Рубрика.

На 11−12 червня в Берліні запланована міжнародна конференція, яка покликана мобілізувати міжнародну підтримку відновлення України після руйнування внаслідок повномасштабного російського вторгнення.

Найєм повідомив виданню Bloomberg, що підпорядковане йому держагентство не буде присутнє на конференції. За словами посадовця, прохання про його участь особисто, без пояснення причин, відхилив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Видання ZN.UA також опублікувало документ, що підтверджує відмову Шмигаля у відрядженні для Найєма.

Уже наступного дня Мустафа Найєм написав заяву про звільнення, заявивши про "системні перешкоджання, які не дають подальшої можливості ефективно виконувати свої повноваження".

Джерела ЕП стверджують, що на 12 червня було призначено нараду в Кабінеті Міністрів щодо виконання агентством робіт з облаштування інженерно-технічного захисту другого рівня на об'єктах критичної інфраструктури та енергетики.

"Там мав бути заслуханий звіт агентства. Саме тому прем'єр-міністр не погодив відрядження керівника агентства", — стверджує співрозмовник видання.

Нагадаємо, у січні 2023 року Мустафа Найєм став головою новоствореного Агентства відновлення та інфраструктурних проєктів.

Зазначалось, що новостворене агентство працюватиме у межах стратегічного плану повоєнної відбудови, який включатиме десятки тисяч обʼєктів для відновлення в усіх галузях.

Ключовими завданнями Найєма на новій посаді буде:

  • запустити фактичну роботу з першими об'єктами відновлення;
  • відпрацювати механізм взаємодії з донорами — урядами країн, міжнародними фінансовими інституціями і неурядовими організаціями;
  • скоординувати запити від регіонів щодо пріоритетних проєктів відновлення.

Перед цим Найєм працював заступником міністра інфраструктури з серпня 2021 року.

До цього він два роки був заступником генерального директора концерну "Укроборонпром".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: