fbpx
Сьогодні
19:48 10 Чер 2024

В Україні стартувала інформаційна кампанія з мінної безпеки "Помічай зміни"

Фото: Суспільне

В Україні для підвищення обізнаності громадян щодо мінної безпеки стартувала інформаційна кампанія під назвою "Помічай зміни".

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на пресслужбу Міністерства внутрішніх справ.

У чому проблема?

Наразі близько 26% території України забруднено мінами та вибухонебезпечними боєприпасами. Більше чверті території нашої країни може бути небезпечною для будування, садівництва, обробки земель і звичного відпочинку в лісі чи біля водойм.

Під час розмінувань загинув 21 працівник Державної служби з надзвичайних ситуацій, ще 87 піротехніків рятувальної служби зазнали поранень.

Крім того, від початку повномасштабної війни в Україні від вибухівки загинули 297 людей, з них – 15 дітей, поранено 669 людей, з них – 78 дітей.

У чому рішення?

Щоб підвищити обізнаність українців щодо мінної безпеки, запущено інформаційну кампанію «Помічай зміни». Не буває безпечних мін, але існують правила мінної безпеки, які можуть врятувати життя.

Тому в Україні стартувала інформаційна кампанія з мінної безпеки "Помічай зміни". Знайомі місцевості можуть здаватися безпечнішими, ніж вони є.

інформаційна кампанія з мінної безпеки

Фото: mvs.gov.ua

Як це працює?

Усі матеріали кампанії покликані нагадати українцям, як діяти у разі виявлення підозрілих знахідок: Стій! Не чіпай! Дзвони 101!

Кампанію реалізує BBC Media Action за технічної підтримки Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС). Ініціатива є частиною програми ПРООН в Україні, що фінансується урядом Японії.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, в Україні створять перший державний реєстр територій, забруднених чи ймовірно забруднених вибухонебезпечними предметами. 

Створення реєстру – важливий крок у сфері гуманітарного розмінування. Його запуск дозволить автоматизувати та прискорити цілу низку процесів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: