fbpx
Сьогодні
21:12 10 Чер 2024

У Баренцевому морі палає корабель росіян "Адмірал Левченко", – Плетенчук

Фото: Facebook / Дмитро Плетенчук

На російському великому протичовновому корабелі «Адмірал Левченко» у Баренцовому морі сталося загоряння — загорілася установка двигуна.

Про це повідомив речник Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук, пише Рубрика.

За його словами, зараз на кораблі триває «боротьба за живучість», також на ньому перебуває кілька сотень екіпажу. Речник каже, що причина пожежі — в загорянні однієї з установок двигуна.

«Так буває, коли "свєрхдєржава" отримує санкції від України і не може обслуговувати самостійно двигуни, вироблені у Миколаєві. 10 років не вистачило на розв'язання цієї проблеми», — розповів Плетенчук.

Зазначимо, корабель "Адмірал Левченко" був спущений на воду у 1985 році. З 1989 року він знаходиться у складі Північного флоту РФ.

«Адмірал Левченко» — російський есмінець класу «Удалой», який взяли на озброєння військово-морських сил СРСР у 1988 році. Тепер він входить до складу Північного флоту росії. Протичовнові кораблі, до яких належить і «Адмірал Левченко», призначений для боротьби з підводними човнами, а також повітряними цілями.

Удари по Чорноморському флоту РФ

Зауважимо, що Україна без потужного флоту змусила бойові кораблі РФ втекти з Криму. Це вдалося завдяки морським дронам, зокрема таким як MAGURA V5.

До слова, саме через такі безпілотники та влучні удари ракет від початку повномасштабного вторгнення РФ Чорноморський флот росіян втратив приблизно третину своїх кораблів, які були постійно присутні в чорноморській акваторії.

За словами Дехтяренка, ці дрони вже уразили 11 російських кораблів:

А 26 грудня 2023 року українські Сили оборони атакували великий десантний корабель Чорноморського флоту рф "Новочеркаськ" у районі Феодосії.

Також українські розвідники в ніч проти 1 лютого знищили ракетний катер "Івановєц" Чорноморського флоту рф. Його вартість становить орієнтовно 60-70 мільйонів доларів.

Також за допомогою Sea Baby СБУ підірвала Кримський міст, "який неможливо зруйнувати". А разом із ним остаточно поховала самовпевненість росіян. 

Окрім СБУ, морські дрони проти росіян використовує і Головне управління розвідки. На озброєнні ГУР є власний безпілотник – Magura.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: