fbpx
Сьогодні
19:23 10 Чер 2024

Протягом травня в Україні мобілізували стільки ж людей, як і за останні пів року, – депутат

В Україні зросли темпи мобілізації. Лише у травні до війська набрали стільки ж людей, як і за останні пів року.

Про це секретар комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Роман Костенко сказав в інтерв'ю для Radio NV, пише Рубрика.

«А у нас зараз темпи мобілізації зросли. За останній місяць ми набрали, мабуть, як за останні пів року. За останні чотири місяці», — зазначив він і додав, що найбільше мобілізували в травні.

На думку Костенка, серед факторів, які вплинули на посилення мобілізації, – набрання чинності оновленого закону про мобілізацію, а також свідомість громадян.

Раніше Президент України Володимир Зеленський теж казав, що мобілізація в Україні збільшилася після ухвалення відповідного закону. А заступник голови парламентського комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції Руслан Горбенко розповідав, що загалом цьогоріч вдасться мобілізувати 120 тисяч людей.

Нагадаємо, 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію в Україні, який посилює мобілізаційні заходи. Кабінет міністрів останніми днями ухвалив пакет постанов, якими затверджуються порядки мобілізації та військового обліку.

Також повідомлялось, що Міністерство оборони для військовозобов'язаних, призовників та резервістів запустило мобільний застосунок "Резерв+", де можна буде оновити свої дані.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: