fbpx
Сьогодні
09:01 10 Чер 2024

Німеччина придбала річний запас витратних матеріалів для 80 точок видачі очищеної води в Миколаєві

English version here

Уряд Німеччини забезпечив річним запасом витратних матеріалів 80 точок видачі очищеної води в Миколаєві

Проект «Посилення стійкості міст в Україні», який реалізується GIZ Ukraine, і фінансується урядом Німеччини здійснив закупівлю річного запасу витратних матеріалів для 80 точок видачі очищеної води. Завдяки проекту 285 000 мешканців міста зможуть отримати 12 000 000 літрів питної води.

ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» розпочало заміну витратних матеріалів на точках видачі очищеної води з партії, закупленої проектом «Посилення стійкості міст в Україні». За кошти німецького уряду було придбано:

  • 53 800 л та 10 250 кг матеріалів і реагентів для фільтрації часток і підготовки води (вугілля активоване, гіпохлорит натрію, кальцит, кварцовий гравій та ін.;
  • 5200 шт. поліпропіленових картриджів різної довжини і діаметрів;
  • 120 шт. регламентно замінні зворотноосмотичні мембранні модулі діаметру 8 дюймів;
  • 160 шт. регламентно замінні зворотноосмотичні мембранні модулі діаметру 4 дюйми;
  • 11 свердловинних насосів VSPT (3 кВт, 2,2 кВт);
  • 10 помп-дозаторів.

Німеччина придбала річний запас витратних матеріалів для 80 точок видачі очищеної води в Миколаєві

Запас картриджів, мембран та інших матеріалів забезпечуватиме роботу 80 точок видачі води на території міста Миколаїв впродовж року. Доступ до них має 285 000 жителів міста . Зараз точки видачі очищеної води доочищають воду з мережі централізованого водопостачання, а в разі потреби – переключаються на свердловини.

«Для нас честь співпрацювати з Миколаївською міською радою і ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» в частині постачання обладнання та комплектуючих для систем доочистки води, – говорить Ральф Гротенхофф, керівник проєктів будівельного відділу проекту «Посилення стійкості міст в Україні». – Ми плануємо продовжувати співпрацю в цій сфері, адже вона повністю відповідає нашій місії – зміцнювати стійкість міст, які постраждали під час повномасштабного вторгнення».

У квітні 2022 року російські війська знищили комплекси мікрофільтрації та сіток, а також насосну станцію першого підйому. Через це місто зараз здійснює забір води з інших джерел. В мережі водопостачання подається солона вода, яка не є питною. Хімічний склад цієї води постійно змінюється, через що відбувається руйнація мереж водопроводу і каналізації. Для забезпечення питною водою в місті створена широка мережа точок видачі очищеної води.

Німеччина придбала річний запас витратних матеріалів для 80 точок видачі очищеної води в Миколаєві

Проєкт «Посилення стійкості міст в Україні» є частиною допомоги для розвитку в перехідний період, що надається урядом Німеччини. Метою проєкту, реалізованого на замовлення Федерального міністерства економічної співпраці і розвитку (BMZ), є посилення стійкості міст у сферах інфраструктури комунальних послуг та житла з особливим акцентом на жінок та вразливі групи населення. Окрім заходів з управління ризиками стихійних лих, розробки концепцій стійкого міського розвитку та цифрового аналізу збитків, проєкт також зосереджується на відновленні інфраструктури комунальних послуг, житла та соціальної інфраструктури в районах, що найбільше постраждали від війни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: