fbpx
Сьогодні
18:00 10 Чер 2024

Напад на волонтерку в столиці: суд відправив під нічний домашній арешт 70-річного киянина

Фото: Київська міська прокуратура

Суд призначив запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту підозрюваному у хуліганстві 70-річному киянину, що був учасником конфлікту з волонтеркою.

Про це Київська міська прокуратура повідомляє у Фейсбуці, пише Рубрика.

«За клопотанням слідчого, погодженим прокурором Оболонської окружної прокуратури, 70-річному підозрюваному у хуліганстві обрано запобіжний захід у вигляді нічого домашнього арешту строком на 60 діб. Чоловік має перебувати вдома з 22 години вечора до 6 ранку», – ідеться у повідомленні.

Підозрюваний просив суд не застосовувати до нього цілодобовий арешт, оскільки з його слів мешкає один і має виходити з дому у магазин.

У суді він і надалі наполягає, що до дівчини силу не застосовував, а намагався розборонити її та свого приятеля і взагалі жінок не б'є.

Напад на волонтерку в Києві

Фото: Київська міська прокуратура

В прокуратурі нагадали, що 2 червня на виході з підземного переходу на вулиці Новокостянтинівській двоє пенсіонерів зробили дівчині кілька компліментів, втім вона залицянь не оцінила.

Її відповідь співрозмовникам українською мовою про те, що вона не розуміє їх, викликала агресію нетверезих чоловіків, які почали нецензурно ображати дівчину, тож вона вирішила знімати їх на мобільний телефон.

Далі один підозрюваний кілька разів вдарив її по нозі, а також завдав удар долонею в ніс. Інший чоловік плюнув їй в окуляри, до того відібравши телефон у дівчини. Постраждалій вдалося повернути телефон. Після чого зловмисники зникли з місця події.

Що відомо про напад на волонтерку у Києві

Нагадаємо, що 4 червня, волонтерка, на ім'я Наталя, опублікувала в соцмережах відео, на якому з неї насміхалися чоловіки, яким вона сказала, що не розуміє російської мови.

Інцидент стався у Києві 2 червня біля зупинки електрички "Куренівка": двоє чоловіків напали на волонтерку та викрикували українофобні вислови. Після того, як жінка почала знімати їх на телефон, один із них вихопив пристрій та вдарив по обличчю.

За словами волонтерки, чоловік також плюнув їй в обличчя та постійно імітував кидок гаджета об асфальт. ЇЇ також ударили по ногах, де залишилися садна й гематома.

У поліції Києва зв'язалися з потерпілою та запросили її до Оболонського управління поліції, де вона надала свідчення щодо обставин події. Після цього слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею про хуліганство.

Як повідомлялося раніше, столичний суд обрав одному з учасників конфлікту з волонтеркою запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на два місяці.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: