fbpx
Сьогодні
11:57 10 Чер 2024

Найєм після скандалу з відрядженням на URC написав заяву про звільнення: команда йде з ним

Керівник Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм після скандалу з відрядженням на URC написав заяву про звільнення.

Про це повідомило джерело NV Бізнес та Мустафа Наєм у Фейсбук, передає Рубрика.

"Я залишаю посаду голови Агентства відновлення. Рішення прийняв самостійно через системні перешкоджання, які не дають подальшої можливості ефективно виконувати свої повноваження", — написав Найєм.

За його словами, з листопада минулого року команда агентства почала стикатися з "постійною протидією, спротивом та створенням штучних перешкод".

Найєм стверджує, що агентству повністю скасували бюджет на проєкти з відновлення та утримання доріг, "почали кошмарити бюрократією", коли документи на оплату захисних споруд, фортифікацій або відновлення погоджували в уряді місяцями, а також "суттєво обрізали заробітну плату".

Посадовець стверджує, що попри всі ці перепони, за весь час великої війни Агентство відновлення не провалило і не зупинило жодного проєкту, військового вантажу чи евакуаційного маршруту.

"Розуміючи відповідальність, яка лежить на нашій команді, я виконуватиму свої обов'язки до прийняття рішення Урядом про моє звільнення і передам справи наступникам. Готовий зробити все від мене залежне, щоб Агентство продовжило реалізацію критично важливих для країни проєктів. Наразі вся наша команда та Служби відновлення у регіонах продовжують працювати у штатному режимі", — наголосив Найєм.

За попередньою інформацією, разом із Найємом заяви про звільнення написали ключові співробітники Агентства.

Наразі відомо, що заяви про звільнення написали:

  • Андрій Івко, перший заступник Голови Агентства відновлення,
  • Валерія Іванова, заступник Голови Агентства відновлення.

Рішення було ухвалено на тлі скандалу із зірваним відрядженням Найєма до Берліна на міжнародну конференцію URC-2024 11−12 червня, яка покликана мобілізувати міжнародну підтримку відновлення країни після руйнування внаслідок повномасштабного російського вторгнення.

На конференцію щодо відновлення України керівника профільного агентства не пустили, а профільних міністрів в Україні наразі немає.

Очікується, що президент України Володимир Зеленський відкриє захід разом із канцлером Німеччини Олафом Шольцем і президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

Однак Державне агентство розвитку інфраструктури та реконструкції не буде представлено.

Раніше повідомлялося, що 9 червня ввечері стало відомо про те, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль відхилив прохання Найєма про відрядження.

"Прем'єр-міністр особисто відхилив моє прохання про відрядження до Берліна без пояснення причин", — повідомив Найєм.

На момент появи новини канцелярія прем'єр-міністра не відповіла на запит щодо коментаря.

Найєм планував узяти участь у дискусіях, а також у зустрічі, організованій PricewaterhouseCoopers LLP з більш ніж 100 німецькими компаніями, щоб обговорити перспективи відновлення України, проблеми та прозорість.

У розпорядженні редакції NV Бізнес опинилася фотокопія розпорядження про відмову Найєму у відрядженні до Берліна, підписаного Шмигалем.

Нагадаємо, у січні 2023 року Мустафа Найєм став головою новоствореного Агентства відновлення та інфраструктурних проєктів.

Зазначалось, що новостворене агентство працюватиме у межах стратегічного плану повоєнної відбудови, який включатиме десятки тисяч обʼєктів для відновлення в усіх галузях.

Ключовими завданнями Найєма на новій посаді буде:

  • запустити фактичну роботу з першими об'єктами відновлення;
  • відпрацювати механізм взаємодії з донорами — урядами країн, міжнародними фінансовими інституціями і неурядовими організаціями;
  • скоординувати запити від регіонів щодо пріоритетних проєктів відновлення.

Перед цим Найєм працював заступником міністра інфраструктури з серпня 2021 року.

До цього він два роки був заступником генерального директора концерну "Укроборонпром".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: