fbpx
Сьогодні
21:00 10 Чер 2024

На Півночі області противник перегруповується. Бої, хоч і з меншою інтенсивністю, але тривають щодня, – голова Харківської ОВА

Фото Суспільне

На півночі Харківської області російські окупанти не проводять активних наступальних дій, натомість перегруповуються та підтягують резерви. Бої у регіоні тривають щодня.

Про це повідомив очільник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, пише Рубрика.

За його словами, у Вовчанську Сили оборони намагаються зайняти вигідніше тактичне положення. На Куп'янському напрямку українські бійці так само ведуть оборону. За словами Синєгубова, активні заходи ведуть у 5 населених пунктах напрямку.

«Їх (росіян — ред.) задум не вдавався вже на сьогоднішній час, бо вони планували взяти і Вовчанськ, і Липці за, умовно кажучи, два дні, через пʼять днів дійти до міста Харкова і далі продовжити, можливо, свої дії. Вони були зупинені нашими Збройними силами», — заявив посадовець. 

Окрім того, очільник ОВА зауважив, що у Харкові зменшилась інтенсивність ракетних обстрілів. Як зазначив Синєгубов, президент Володимир Зеленський під час свого візиту до Харкова анонсував ухваленння низки рішень щодо захисту міста та області.

«Це і є наслідок цих комплексних рішень. Але, звертаємося до жителів: загрози залишаються, втрачати пильність не варто!» — наголосив він. 

Також Синєгубов зазначив, що всього евакуйовано 11729 людей:

  • 315 маломобільних громадян уже вивезли із спецзакладів у аналогічні установи, але в більш безпечних місцях. 192 людини – евакуйовані за межі Харківщини.
  • 105 із 125 категорійних дітей також уже вивезли у безпечні місця.

Нагадаємо, російські окупанти сьогодні, 10 червня, вдарили керованими авіаційними бомбами по Харкову. "Приліт" був у районі житлової забудови.

За останніми даними, відомо про шістьох поранених.

Нагадаємо, російські окупанти сьогодні, 10 червня, вдарили керованими авіаційними бомбами по Харкову. "Приліт" був у районі житлової забудови.

За останніми даними, відомо про шістьох поранених.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: