fbpx
Сьогодні
Фото 14:44 10 Чер 2024

Molfar разом із UAnimals виявили російські зв’язки українських дельфінаріїв "Немо"

OSINT-агенція Molfar у співпраці з організацією з порятунку тварин та довкілля UAnimals виявила взаємозв'язок компанії-засновниці мережі дельфінаріїв "Немо" з колишнім депутатом "Єдіної росії", сплату податків у росії через російські юрособи та роботу дельфінаріїв в тимчасово окупованому Криму.

Про це пише Рубрика з посиланням на сайт UAnimals media.

Як ідеться в розслідуванні, перший дельфінарій "Немо" відкрили в Одесі 2005 року за підтримки севастопольського приватного підприємства "Біологічна станція".

Далі українське товариство з обмеженою відповідальністю "Нерум" орендувало дельфінарій з тваринами, який згодом привласнило разом із будівлею та земельною ділянкою. Відтоді "Немо" належать "Неруму" і саме через цю компанію простежується зв'язок української мережі дельфінаріїв з російськими філіями.

Власники "Неруму":

  •  Раїса Кісловська,
  • Михайло і В'ячеслав Кучуки,
  • подружжя Сергія і Наталі Келюшків,
  • Дмитро Уривський.

Ймовірно, вони є засновниками російського товариства з обмеженою відповідальністю "Екологічєскій центр". Компанія працює в Анапі та сплачує податки в російський бюджет.

Наприклад, у 2022 році — це 500 тисяч рублів (понад 5,5 тисяч доларів).

Аналітики Molfar повідомляють, що "Немо" мають філії-дельфінарії в російських містах:

  • Анапі,
  • Джубзі,
  • Вітязєвому,
  • станиці Голубицькій,
  • Нижньому Новгороді.

Вони, ймовірно, співпрацюють з українським "Немо" через вже згаданий "Екологічєскій центр" та товариство з обмеженою відповідальністю "Чудноє морє". З цією компанією тісно пов'язаний колишній депутат законодавчих зборів Краснодарського краю від партії "Єдіная россія" Сергій Зірінов. Саме його довірена особа станом на лютий 2024 року зазначена серед засновників "Чудноє морє".

У розслідуванні повідомляють, що в Алушті та Феодосії окупованого Криму також працюють дельфінарії "Немо", ймовірно, через товариство з обмеженою відповідальністю "Дєльфінарій "Немо"". Його засновниками є згадана компанія "Нерум" з Одеси й Тетяна Рябчікова. Скоріш за все, "Немо", "Чудноє морє" та "Екологічєскій центр" зберігали зв'язки й після вторгнення росії в Україну в 2014 році.

Більше про російський слід у діяльності "Немо", знущання з тварин і рейдерство читайте сайті UAnimals media.

Нагадаємо, російська федерація перекинула до військово-морської бази в Новоозерному півострова Крим своїх дресированих дельфінів.

Уперше про "навчених морських ссавців" у бухті Севастополя повідомило міністерство оборони Великої Британії в червні 2023 року.

Тоді у британській розвідці зазначили, що останнім часом кількість таких загонів зросла вдвічі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: