fbpx
Сьогодні
Фото 15:55 10 Чер 2024

На Закарпатті відкрили модернізований пункт пропуску на кордоні з Словаччиною: у чому рішення

Фото: Фейсбук /Проєкт USAID "Економічна підтримка України"

Представники Проєкт USAID "Економічна підтримка України" (Проєкт USAID) 30 травня 2024 року відвідали автомобільний пункт пропуску "Ужгород-Вишнє Нємецьке", що на кордоні зі Словаччиною. Вони зустрілися з представниками Закарпатської обласної державної адміністрації, Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Закарпатській області та Державної митної служби України.

Про це пише Рубрика з посиланням на Фейсбук Проєкт USAID "Економічна підтримка України".

У чому проблема?

Раніше будівельний паркан вздовж пасажирського термінала пункту пропуску обмежував простір для автомобілів, які прямували з України до Словаччини, що призводило до збільшення часу очікування.

Яке рішення?

На Закарпатті  за сприяння Проєкт USAID "Економічна підтримка України" відкрили модернізований пункт пропуску на кордоні з Словаччиною.

Як це працює?

Проєкт USAID завершив швидку модернізацію пункту пропуску, яка передбачала встановлення повністю обладнаних модульних будівель для офісів та вбиралень, засобів організації дорожнього руху, таких як дорожні знаки та бар'єрне огородження, ваги для зважування вантажів, світлодіодне освітлення та ремонт дорожнього покриття.

Модернізація дозволить збільшити пропускну спроможність з 630 до 900 автомобілів на добу.

31 травня на пункті відновили рух легковими автомобілями, який був припинений на час проведення робіт.

Фото: Фейсбук /Проєкт USAID "Економічна підтримка України"

"Під управлінням Агентства відновлення перебуває 29 контрольно-пропускних пунктів на західному і південному кордонах України. Частина з них вже модернізована, на решті ведуться ремонтні роботи. Велику підтримку надають наші партнери – Проєкт USAID. Завдання Агентства – покращити експортну логістику, а також забезпечити швидку доставку вантажів гуманітарного та військового призначення, зробити перетин кордону більш комфортним для пасажирів та водіїв. Дякуємо USAID за сталу та системну підтримку діяльності Агентства відновлення," – наголосив Голова Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

Фото: Фейсбук /Проєкт USAID "Економічна підтримка України"

Завдяки швидкій модернізації підрядники Проєкту USAID розширили асфальтове покриття та створили додаткову смугу руху, через яку пасажирські транспортні засоби могли перетинати пасажирський термінал.

Проєкт USAID також обладнав Ужгородський пункт пропуску додатковими офісами для паспортного та митного оформлення, щоб впоратися зі збільшеним трафіком.

Виконані Проєктом USAID роботи з'єднали прикордонний пост з майданчиком для очікування, де автомобілі можуть стояти в черзі перед перетином кордону зі Словаччиною.

Фото: Фейсбук /Проєкт USAID "Економічна підтримка України"

Зазначимо, нещодавно Проєкт USAID завершив роботи з модернізації на одному з найбільших автомобільних пунктів пропуску – "Ягодин-Дорогуськ", що межує з Польщею.

Нагадаємо, на Закарпатті 21 модульну будівлю двом пунктам перетину кордону з Угорщиною та Словаччиною передали проєкт USAID "Економічна підтримка України" та компанії "Артметал Україна".

Як повідомлялось, перша партія таких будинків вже встановлена на одному з пунктів пропуску Волинської митниці.

Окрім того, 6 грудня проєкт USAID "Економічна підтримка України" доставив та встановив генератор потужністю 50 кВт на залізничному пункті перетину кордону (ППК) у Волинській області.

Довідка

У 2023-2026 роках USAID через Проєкт USAID "Економічна підтримка України" виділяє 115 мільйонів доларів США на безпосередню підтримку Уряду України, зокрема Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури України, Державному агентству з відновлення та розвитку інфраструктури України, Державній митній службі та "Укрзалізниці" для модернізації 42 пунктів пропуску України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: