fbpx
Сьогодні
11:55 09 Чер 2024

ЗМІ: у Криму зростає безконтрольний видобуток надр, який є небезпечним для регіону

English version here

Фото: Ілюстративне фото

У тимчасово окупованому Криму відбувається зростання безконтрольного видобутку надр у надмірних для курортного регіону масштабах, що несе небезпеку для майбутнього пів острова як курортного регіону.

Про це пишуть "Крим Реалії" з посиланням на рух за деокупацію Liberate Crimea.

ЗМІ цитує активіста, який не називає свого імені з міркувань безпеки. Як зауважив він, за останні десять років масштаби видобутку вапняку зросли в рази.

"Це великий російський бізнес, який через об'єктивні причини не може контролюватися українськими інстанціями.

Нам повідомили місцеві жителі Білогірського району, що вантажівки, повні щебеню, йдуть караванами з кар'єру, без брезентових покриттів, без дотримання швидкісного режиму. На всі скарги приходять відписки", повідомив активіст.

Крим надра

Фото: Крим.Реалії

Він додав, що надмірний видобуток несе небезпеку для майбутнього Криму як курортного регіону.

Крим надра

Фото: Крим.Реалії

"У таких курортних регіонах є науково обґрунтовані обмеження на масштаби видобутку надр, щоб їхнє вилучення не призвело до того, що шкода для курорту виявиться вищою, ніж економічна вигода від видобутку корисних копалин.

Складається стійке відчуття, що російська влада себе в Криму дійсно вважає тимчасовими правителями", наголосив активіст.

Нагадаємо, що на підсанкційному заводі окупованого російською федерацією регіону України китайська компанія купила злитки мідного сплаву щонайменше на $7,4 мільйона.

Варто додати, що в Україні впроваджено digital-підхід до видачі дозволів на користування надрами. Відтепер отримати відповідні дозволи бізнес може через електронний кабінет надрокористувача.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: