fbpx
Сьогодні
12:38 09 Чер 2024

Мешканець Полтавщини зібрав понад 1,5 мільйона гривень для ЗСУ, проїхавши велосипедом більше ніж 1200 км

Олександр Каніболоцький. Фото: Суспільне Полтава

64-річний житель села Опішня Полтавської області Олександр Каніболоцький завершив велопробіг та зібрав для українських Збройних сил 1 мільйон 600 тисяч гривень, проїхавши велосипедом п'ять областей та загалом подолавши понад тисячу кілометрів.

Про це волонтер розповів Суспільному, ШоТам.

Як повідомляють, чоловік проїхав 5 областей: Полтавську, Черкаську, Київську, Чернігівську та Сумську.

Велопробіги на підтримку української армії чоловік розпочав ще восени 2022 року. Ще тоді він постив світлини з подорожі в соцмережах та додавав до них картку для донатів.

"Під час першої мандрівки вдалося зібрати 12 000 гривень, які чоловік віддав на шини для 72-гої бригади. Наступний пробіг зібрав уже 26 800 гривень. Спортсмен додав їх на авто для 5-тої штурмової. А цього разу чоловік зібрав 1 400 000!", розповідає волонтер.

Як розповідає чоловік, він зупинявся, аби перепочити або ж переночувати. У середньому проїжджав 130 кілометрів на день.

Олександр Каніболоцький

Фото: ШоТам

Під час зупинок люди годували Олександра та фотографувалися з ним. До збору підключалися люди з усієї України, дзвонили йому, передавали гроші.

"Метою велопробігу було допомогти військовим ЗСУ, і я не очікував, що вдасться зібрати настільки багато грошей. Потреб у ЗСУ дуже багато, і я ще не вирішив куди саме й на що направити допомогу. Потрібні й турнікети, й автомобілі, й РЕБ-системи.

Мені хочеться бути впевненим в надійності отримувачів, й особисто передати гроші. Поки що не визначився", розповів Олександр Каніболоцький.

Олександр Каніболоцький

Фото: ШоТам

За 10 днів житель Опішні проїхав 16 міст та п'ять областей, здолавши понад 1200 кілометрів.

На цей час Олександр повернувся додому та розподіляє кошти – 300 000 уже задонатив на дрони. Його збір триває до 15 червня, тож ви ще встигнете йому задонатити за посиланням!

Нагадаємо, що Олександр Шапошник з Бердянська майструє металеві скульптури, які купують за мільйони гривень, та всі кошти віддає ЗСУ.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: