fbpx
Сьогодні
18:47 09 Чер 2024

На аеродромі в Астраханській області рф могло бути уражено два літаки Су-57, - ГУР

Фото: Скріншот з відео

Під час удару 8 червня по аеродрому "Ахтубинск" в Астраханській області уражень міг зазнати не один, а два російські винищувачі Су-57.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в етері телемарафону, передає Рубрика.

Він заявив, що також є інформація про загиблих та поранених серед особового складу росіян внаслідок удару по аеродрому.

За слова Юсова, літаки Су-57, не заходячи в повітряний простір України, завдають ракетних уражень по українській цивільній інфраструктурі.

У росії таких літаків залишилося небагато, адже до масового виробництва вони надійшли нещодавно, каже представник розвідки.

"Все було б значно краще з засобами ППО та протиракетної оборони, якби вони були зосереджені на території самої рф, а не на тимчасово окупованих українських територіях, зокрема в Криму. (…) Більше ППО вдома — більше цілих об'єктів на території росії", — додав Юсов.

Раніше ГУР із посиланням на супутникові знімки стоянки літака заявило про ураження Су-37 на аеродромі в Астраханській області.

"8 червня на території аеродрому "Ахтубінск" в Астраханській області рф, розташованому за 589 кілометрів від лінії бойового зіткнення, уражено багатоцільовий винищувач держави-агресора Су-57", зазначили у повідомленні.

Українські розвідники наголошують, що на світлинах видно, як 7 червня Су-57 стоїть цілий, а вже 8 червня біля нього зʼявились вирви від вибуху та характерні плями пожежі, що виникла внаслідок вогневого ураження.

Ураження Су-57 – це перший такий випадок в історії.

Що відомо про літак

Російський Су-57. Фото: Wikimedia Commons

Су-57 – це російський багатоцільовий винищувач. Росія класифікує його як винищувач п'ятого покоління. Це найсучасніший та найцінніший винищувач ворога. Проте аналітики зазначають, що Су-57 фактично не дотягує до п'ятого покоління за характеристиками.

Літак призначений для знищення всіх видів повітряних цілей, ураження наземних, надводних цілей противника, здійснення моніторингу повітряного простору на великій відстані, виведення з ладу штабів, командних пунктів, системи управління процесами противника.

Перший політ Су-57 було здійснено у січні 2010 року. У 2019 році Росія заявляла про початок серійного виробництва цих літаків, а у 2020 році був випуск першого серійного Су-57.

Характеристики Су-57:

  • екіпаж – 1 людина;
  • довжина – 19,7 м;
  • розмах крила – 14 м;
  • висота – 4,8 м;
  • маса літака з паливом – 30 тонн;
  • максимальна швидкість на висоті близько – 2600 км/год;
  • тривалість польоту – до 5,8 години;
  • практична стеля – 20 тисяч м.

Як заявляють у росії, цей винищувач може застосовувати широкий список керованих і некерованих бомб і ракет класу малої, середньої та великої дальності. Зокрема, ці винищувачі є носіями ракет Х-31, Х-35, Х-38, Х-58, Х-59, якими окупанти часто обстрілюють Україну.

Нагадаємо, 23 лютого в Силах оборони повідомили про те, що над Азовським морем було збито російський літак А-50.

У ГУР зазначали, що збити вдалося нову модернізовану російську версію літака, вартість якого становить 350 мільйонів доларів. Це – другий А-50, який ЗСУ знищили з початку війни.

Також 19 квітня російський бомбардувальник Ту-22М3, який в ніч на 19 квітня атакував Україну, також вдалося збити українським захисникам на відстані близько 300 кілометрів від українського кордону.

Загалом за даними на 9 червня українські сили оборони збили вже 357 російських літаків різних типів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: