fbpx
Сьогодні
11:19 09 Чер 2024

Рішення для відбудови: у Херсоні залишилося відновити одну із 16 котелень, які були затоплені внаслідок підриву Каховської ГЕС

У Херсоні відновили 15 із 16 затоплених внаслідок підриву Каховської гідроелектростанції котелень Херсонтеплоенерго.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник Херсонської МВА Роман Мрочко, пише Рубрика.

У чому проблема?

Як повідомляла Рубрика, у ніч на 6 червня 2023 року російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС, спричинивши затоплення частини Херсонської та Миколаївської областей і водночас критичне обміління Каховського водосховища.

"Рік тому Росія скоїла черговий злочин проти людства! 6 червня 2023 року війська країни-терористки підірвали греблю на Каховській ГЕС. Підтоплення мало катастрофічні наслідки.

Під водою опинилися житлові квартали в усіх трьох районах Херсона. Підтопило і деякі старостинські округи – Антонівський, Садівський, Комишанський та Степанівський. Майже 40 тисяч людей в нашій громаді постраждали через підрив дамби", – написав Мрочко.

Як зазначив очільник міської військової адміністрації, внаслідок цього теракту було підтопленими та пошкодженими 2240 об'єктів житлового фонду та комунальних підприємств.

Понад 2,5 тисячі людей були евакуйовані із зони стихійного лиха. Тільки комунальники відкачали 40 тисяч куб. м води.

Яке рішення?

Мрочко розповів, що в одному мікрорайоні Корабел площа прибирання становила понад 100 га. Від початку робіт з ліквідації наслідків підтоплення вивезено понад 20 тисяч тонн сміття, пошкоджених речей, мулу, піску та інше.

Також у місті вже відновили 15 із 16 затоплених внаслідок підриву Каховської гідроелектростанції котелень Херсонтеплоенерго.

Як це працює?

Були залучені волонтери та інші служби, які допомагали людям вивозити затоплені речі, відкачувати воду, чистити домоволодіння від мулу та бруду, проводити обробку приміщень та їхню дератизацію. Були залучені сили та засоби з інших регіонів України.

"На сьогодні відновлено 15 із 16 затоплених котелень КП "Херсонтеплоенерго", всі 7 помпових станцій водопостачання та головна помпова станція каналізації, у Садовому відновлено роботу 4 свердловин водопостачання.

На Острові знеструмлені будинки 100% заживлені, майже повністю відновлене в Херсоні газопостачання. Повністю ліквідувати наслідки підтоплення не вдається через постійні ворожі обстріли", підкреслив Мрочко.

Як інформує начальник МВА, за міською комплексною програмою "Соціальний захист" 1287 людей, які постраждали від підтоплення, отримали по 5 тисяч грн на загальну суму 6 млн 435 тис. грн.

Понад 700 домогосподарств, що були повністю затоплені, отримали нову побутову техніку (холодильник, пральна машина, сушарка, мікрохвильова піч).

Нагадаємо, що ПрАТ "Укргідроенерго" підготувало проєкт будівництва тимчасової гідроспоруди на місці зруйнованої російськими загарбниками Каховської гідроелектростанції.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: