fbpx
Сьогодні
19:09 09 Чер 2024

ДПСУ: польські фермери не заблокували "Шегині", проте це може статися в майбутньому

Речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко заявив, що попри анонси, польські фермери не розпочали сьогодні, 9 червня, блокування проїзду на пункті пропуску "Шегині-Медика". Однак не можна виключати, що цього не станеться в майбутньому.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на ефір телемарафону.

"Це була попередня інформація, яку ми мали, що сьогодні може початися блокування на пункті пропуску "Шегині-Медика". На щастя, як ми бачимо, блокування не почалося. Але, зважаючи на те, що це вже було анонсовано, не можна виключати, що в майбутньому цей напрямок можуть заблокувати", – сказав речник ДПСУ.

За його словами, більше детально прикордонна служба зможе повідомляти про це, коли буде отримувати відповідну інформацію від польських колег.

"Більш детально зможемо повідомити про це, коли матимемо інформацію від польських колег, що такі дії плануються на якийсь час чи коли такі дії розпочнуться. Але сподіваємось, що цього не відбудеться", – додав Демченко.

Нагадаємо, днями стало відомо про плани польських фермерів знову заблокувати проїзд через кордон в пункті пропуску "Шегині-Медика". Очікувалося, що блокування триватиме аж до вересня. Однак було не зрозуміло, проїзд якого виду транспорту поляки збиралися блокувати.

Що відомо про протести польських фермерів

Польські перевізники, а згодом і фермери почали блокувати рух українських вантажівок з осені 2023 року. Причиною страйку перевізників називають "надмірну конкуренцію" після ухвалення "транспортного безвізу" між Україною та країнами ЄС.

А польські фермери протестують, щоб добитися помʼякшення європейського "зеленого курсу", а також отримувати більше субсидій, дотацій та компенсацій.

Через блокаду українська економіка зазнала вже мільярда євро збитків, економічні втрати Польщі ще більші. Окрім того, на території Польщі померли троє українських водіїв.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та глава уряду Польщі Дональд Туск 28 березня провели зустріч у Варшаві. Вони обговорили ситуацію на кордоні, а також інші питання.

Перемовини тривали понад 6 годин. Це була складна, але відверта розмова між міністерствами та асоціаціями.

Як повідомлялося, 29 квітня польські фермери припинили блокування на кордоні з Україною.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: