fbpx
Сьогодні
22:45 08 Чер 2024

Україна замовила у Франції другу систему протиповітряної оборони

Фото: Thales

Міноборони України підписало контракт зі збройовою французькою Thales Group щодо купівлі та поставки другої системи протиповітряної оборони ControlMaster 200 (CM200). Вона включає радар повітряного огляду Ground Master 200, систему радіозв'язку, центр керування ППО ControlView разом із портативними терміналами розподілу озброєння.

Про це йдеться у пресрелізі Thales, пише Рубрика.

Зазначається, що CM200 виявляє та супроводжує одночасно низькі та великі цілі в усіх типах середовища. Вона забезпечує координацію зброї для протиповітряної оборони дуже малої дальності (VSHORAD) до розширеної протиповітряної оборони малої дальності (E-SHORAD).

Своєю чергою Радар Ground Master 200 швидше встановлює шляхи та довше зберігає їх заблокованими, таким чином максимізуючи ситуаційну обізнаність. Це дає час командно-контрольній системі ControlView для оцінки загрози, одночасно розподіляти відповідні вогневі одиниці для ураження повітряних цілей через кожен термінал зброї.

"Ця друга система протиповітряної оборони посилить захист території України, дасть змогу завчасно виявляти існуючі загрози. Thales пишається тим, що використовує свій досвід на службі захисту України", – сказав виконавчий віцепрезидент Thales Land & Air Systems Ерве Дамманн.

Першу таку систему ППО Україна придбала у лютому 2023 року.

Ground Master 200 – це радар середнього радіусу дії, встановлений на вантажівці, який може виявляти ворожі літальні апарати на відстані 250 кілометрів і боротися з ними на відстані 100 кілометрів, незалежно від того, чи летять вони на малій швидкості і низькій висоті, як безпілотники, чи на великій висоті, як бойові літаки. За словами виробника, він також забезпечує захист від ракет і артилерійського вогню, попереджаючи війська на землі про вогонь противника.

Раніше Рубрика повідомляла, що у Парижі Президент України Володимир Зеленський відвідав Міністерство збройних сил Франції. Міністр збройних сил Франції Себастьєн Лекорню показав Главі держави продукцію компаній французького оборонно-промислового комплексу, яку планують відправити в Україну.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: