fbpx
Сьогодні
21:27 08 Чер 2024

Україна та ЄС провели черговий раунд переговорів щодо безпекової угоди

Фото: Офіс Президента

За дорученням Президента України та керівника Офісу Глави держави заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква провів черговий раунд переговорів із заступником Генерального секретаря Європейської служби зовнішньої діяльності з питань миру, безпеки та оборони Шарлем Фрізом щодо безпекових гарантій ЄС.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Офіс Президента.

Сьогоднішні переговори стали черговим етапом на шляху імплементації Спільної декларації G7 про підтримку України та підготовки до укладення безпекової угоди між Україною та ЄС.

Переговорні команди ґрунтовно обговорили текст проєкту угоди та затвердили алгоритм подальших дій на найближчу перспективу.

Вступ України до ЄС

Нагадаємо, що раніше Матернова висловлювала переконання, що Україна готова розпочати переговори про вступ до Євросоюзу. Глава місії ЄС у Києві сподівається на їхній початок наприкінці червня.

Окрім того, 1 травня до 20-річчя найбільшого в історії розширення Європейського Союзу у своїй заяві глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель відзначив, що країни-кандидати, серед яких Україна, мають історичну можливість побудувати міцні стосунки з Євросоюзом.

Також президенти трьох балтійських країн у спільній заяві до 20-річчя членства Естонії, Литви та Латвії у ЄС закликали до проведення міжурядових конференцій з Україною, а також Молдовою, і до початку переговорів про вступ із ними у червні 2024 року.

Як писала Рубрика, 12 березня стало відомо, що Єврокомісія підготувала переговорну рамку щодо членства України й Молдови в ЄС. Тепер її почнуть обговорювати серед країн-членів Євросоюзу.

В Офісі Президента зазначили, що Україна виконала понад 90% рекомендацій Європейської комісії.

Варто додати, що послиня Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова вважає цілком реальним приєднання України до ЄС у 2030 році.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: