fbpx
Сьогодні
12:29 08 Чер 2024

У ГУР підтвердили, що перша атака безпілотників на аеродром у Моздоку є їх спецоперацією

Фото: jouav.com

Спецоперацією Головного управління розвідки Міноборони України була атака ударних безпілотників вранці, 8 червня, на аеродром у російській Північній Осетії, з якого злітають літаки, що атакують Україну.

Про це повідомив співрозмовник "УП" в ГУР МОУ.

"Це – планова робота української розвідки та успішне застосування удосконалених вітчизняних засобів", зазначив він.

Співрозмовник підтвердив, що це була перша атака на військовий аеродром у Моздоку та додав, що зона ураження на російській території розширюється і мова йде саме про українські засоби.

"Військові об'єкти ворога, які залучені в геноцидній війні Росії проти українців, не повинні бути у безпеці", підкреслив він.

Моздок Осетія

Фото: google.com.ua/maps

Як Рубрика писала, 8 червня вперше зафіксували атаку ударних дронів на російську Північну Осетію, де розташований аеродром, з якого злітають літаки, що атакують Україну.

За попередньою інформацією влади, БПЛА прилетіли "з українського боку". Як повідомив очільник регіону, ціллю був військовий аеродром.

Губернатор повідомив про "незначні руйнування та загоряння", а також написав, що "для безпеки громадян" вирішили скасувати всі масові заходи в Моздоцькому районі.

Своєю чергою в міноборони рф вперше відзвітували про знищення безпілотника над цією територією. Там повідомили, що вранці один безпілотний літальний апарат було знищено над територією Республіки Північна Осетія-Аланія.

Аеродром Моздок

Він розташований у Північній Осетії. З відкритих джерел відомо, що там базується окремий 485-й окремий вертолітний полк росії.

Українцям аеродром відомий через те, що звідти злітають літаки МіГ-31К. Вони є носіями аеробалістичних ракет "Кинджал" та причинами масштабних повітряних тривог в Україні. Востаннє Росія застосовувала ці ракети 26 травня, і тоді їх не вдалося знищити.

Станом на кінець квітня 2024 року, за даними видання Defense Express, на аеродромі Моздок фіксували не лише літаки МіГ-31К, але й:

  • бомбардувальники Ту-22М3,
  • літаки Су-25М,
  • вертольоти різних типів.

Варто додати, що відстань від України (підконтрольних територій) до Північної Осетії становить щонайменше 900 кілометрів.

Нагадаємо, що 30 травня вночі російські засоби ППО нібито збили 8 ракет ATACMS над акваторією Азовського моря та 8 безпілотників над Чорним морем. Також начебто знищили два безекіпажні катери, які прямували в бік Криму. В атаці звинуватили Україну.

Згодом українська розвідка підтвердила, що спецпідрозділ ГУР МО України Group 13 за допомогою українських ударних морських дронів Magura V5 атакував корабельно-катерний склад росії у тимчасово окупованому Криму.

Також повідомлялось, що внаслідок ракетної атаки на тимчасово окупований Крим у ніч проти 30 травня затонув лоцманський катер "Мечта".

Загалом, внаслідок нічної атаки у Криму були пошкоджені або зруйновані 4 катери, 2 пороми та лоцманський катер "Мрія".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: