У британській розвідці проаналізували нові заходи росії у спробі захистити Керченський міст

Розвідка міністерства оборони Великої Британії звернула увагу на останні заходи російської федерації з метою захисту Керченського мосту від українських атак.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 8 червня.

Британські аналітики проаналізували супутникові зображення та ідентифікували появу восьми барж на південній стороні Кримського мосту. Встановлення барж розпочалося 10 травня та завершилося 22 травня.

"Ці баржі були розміщені російськими силами у спробі захистити міст і судноплавний канал, скоротивши зону доступу для українських морських безпілотників", підкреслили в огляді.

Фото: Телеграм /
Ministry of Defence

Зазначають, що попередні конструкції були пошкоджені штормами, що знизило їхню ефективність.

Нагадаємо, що за даними партизанського руху "АТЕШ" російські окупанти уздовж Кримського мосту розмістили старі баржі для захисту від атак українськими морськими дронами, а також посилили ППО в цьому районі.

У повідомленні вказують, що такі дії можуть свідчити про підготовку до відбиття удару по російській військовій логістиці.

"Баржа в порту Кавказ була лише підготовчим етапом. Очікуємо прожарювання. Наші агенти посилено працюють, щоб Крим став пасткою для рашистів", підкреслили партизани.

Фото: Телеграм / АТЕШ

Нагадаємо, що у листопаді 2023 року у Криму шторм зніс загородження, які захищали від атак Керченський міст й бухту Севастополя. 

Спеціальні бони були встановлені для захисту моста від атак дронів біля каналу Керч-Єнікале, під Керченським мостом. Вони виглядають як загородження з шипами й мали запобігти атакам з боку України, яка "у минулому успішно виводила міст з ладу на кілька місяців". При чому окупанти легко їх знімали раніше, коли дорогою проходили кораблі.

Як повідомляли раніше, британська розвідка припускає, що українські удари по поромній переправі росіян в окупованому Криму біля Керчі серйозно ускладнили їм логістику, зокрема військового призначення.

Свіжі дописи

  • Новини

Біологи з Харкова досліджують вплив війни на довкілля України

Біологи з Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна вважають, що оцінити вплив війни на довкілля… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

У розвідці пояснили, чому росіянин, який підпалив корабель “Серпухов”, вирішив перейти на бік України

Рекрут легіону "Свобода росії" та колишній російський військовий з позивним Гога має українське походження та… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Угорський прем’єр після відвідувань Києва їде до Москви, – ЗМІ

Усього через кілька днів після візиту до України прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан поїде з візитом… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Багатоповерхівку в Києві зробили енергонезалежною: у чому рішення

Завдяки участі у міській програмі співфінансування енергоефективних робіт "70/30%" в одній зі столичних багатоповерхівок досягли… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

російська федерація вибула з десятки найбільших економік світу

Російська федерація вибула з десятки найбільших економік світу в доларовому еквіваленті: до цього призвело падіння… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Як поєднати стиль і функціональність у сучасному інтер’єрі з меблями від Кул Хаус

У сучасному світі інтер'єр відіграє ключову роль у створенні комфортного та естетично привабливого простору для… Читати більше

Thursday July 4th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.