fbpx
Сьогодні
14:11 08 Чер 2024

Сьогодні в Одесі для містян та гостей міста відкрили перший пляж

Фото: Телеграм / Олег Кіпер/Одеська ОДА (ОВА)

8 червня в Одесі відкрили перший пляж, який має назву "Калетон". Він є одним з 20 локацій, які планують відкрити у регіоні.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Telegram голови Одеської ОВА Олега Кіпера.

Як повідомляє очільник області, дозвіл про доступ людей до моря підписали він та командувач оперативним стратегічним угрупованням військ "Одеса" Едуард Москальов.

"Підписали спільний з командувачем ОСУВ "Одеса" наказ про доступ людей до моря. Від сьогодні перша відкрита зона – пляж "Калетон" в Одесі", – розповів Кіпер.

Пляж Одеса

Фото: Телеграм / Олег Кіпер/Одеська ОДА (ОВА)

Голова ОВА зауважив, що список пляжів буде доповнюватися в міру проходження перевірок.

"Розраховуємо відкрити близько 20 пляжів в Одесі та районі, а також однієї лагуни в Ізмаїльському районі", резюмував очільник області.

Пляж Одеса

Фото: Телеграм / Олег Кіпер/Одеська ОДА (ОВА)

Важливо наголосити, що під час повітряної тривоги, при виявленні підозрілих предметів, під час шторму від двох балів – перебування людей біля моря заборонено.

Пляж Одеса

Фото: Телеграм / Олег Кіпер/Одеська ОДА (ОВА)

Варто додати, що на відміну від 2023-го, коли в Одесі було відкрито лише 6 пляжів і то у серпні, цього року купальний сезон вирішили розпочати раніше, дозволивши відпочивати на 20 локаціях. При цьому перед відкриттям кожну з них перевіряють.

За словами Кіпера, наразі обговорюється відкриття пляжів в Ізмаїльському районі. Найбільше пляжів, як зазначив він, відкриють в Одеському районі, оскільки там є більше можливостей для забезпечення безпечних умов для відвідувачів.

Раніше Рубрика повідомляла, що в  Одесі планують відкрити пляжі на літній сезон. Але перед цим їх мають перевірити відповідні служби, аби перебування біля моря було безпечним для людей.

Зазначимо, що відпочивати можна не лише біля моря, а й біля річок та озер. Щоправда, місця для цього потрібно обирати особливо ретельно через війну в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: