fbpx
Сьогодні
20:27 08 Чер 2024

путін не зупиниться на Україні. Уся Європа під загрозою, - Байден

Скриншот з відео

Сполучені Штати й Франція підтримують Україну у її війні проти путінської агресії, демонструючи світові силу союзників.

Про це заявив президент США Джо Байден у суботу, виступаючи разом із президентом Еммануелем Макроном за підсумками французько-американських переговорів, передає Рубрика, посилаючись на Укрінформ.

«Цього тижня ми ще раз продемонстрували світу силу союзників – чого ми можемо досягти, коли діятимемо спільно, – сказав Байден. – Саме це ілюструють відносини між Францією та США. Ми бачимо це на прикладі України: наші обидві країни підтримують український народ, який бореться з жорстокою путінською агресією».

Байден нагадав, що напередодні оголосив про виділення Україні нової допомоги в галузі безпеки на 225 млн доларів. Це вже шостий пакет, який США надають відтоді, як на початку цього року було ухвалено закон про національну безпеку, сказав він.

«Шкода, що ми не змогли зробити це на пів року раніше, але домоглися цього, виділивши Україні додаткову допомогу в розмірі 61 млрд доларів», – додав президент США.

Він подякував Франції та європейським союзникам за їхню лідерську позицію у підтримці України, нагадавши, що ЄС виділив на це понад 107 млрд доларів від початку повномасштабної війни.

«Ми знаємо, що сталося б, якби Путіну вдалося підкорити Україну. Путін не зупиниться на Україні. Йдеться не лише про Україну, йдеться про набагато більше, ніж Україна. Уся Європа під загрозою. Ми не дозволимо цьому статися. Сполучені Штати стоять поруч з Україною», – зазначив він.

У Парижі Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Президентом США Джозефом Байденом. Сторони обговорили оборонні спроможності нашої країни. Президент України наголосив на важливості посилення захисту Харківщини та пришвидшенні поставок у межах нових пакетів військової допомоги від США.

Байден у Франції під час зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським оголосив про виділення нового пакета військової допомоги Україні. Йдеться про озброєння на суму 225 мільйонів доларів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: