fbpx
Сьогодні
Відео 10:51 08 Чер 2024

Остаточна заявка на Євро-2024: склад команди, яка братиме участь у чемпіонаті з футболу, озвучили вболівальники

Фото: Андрія Ющака

Остаточно визначили склад футболістів, яких головний тренер збірної України Сергій Ребров викликав на чемпіонат Євро-2024.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Українську Асоціацію Футболу.

Озвучити учасників, що візьмуть участь у змаганнях, попросили футбольних вболівальників з різних куточків України. Вони обʼєднались, щоб оголосити склад національної збірної на Євро-2024.

Зазначимо, що одразу для 9 гравців цей чемпіонат Європи стане дебютним в кар'єрі. На змагання вперше поїдуть Лунін, Конопля, Бондар, Сваток, Таловєров, Михайліченко, Бражко, Мудрик та Ванат.

Заявка збірної України

  • Воротарі: Георгій Бущан (Динамо Київ), Анатолій Трубін (Бенфіка Лісабон, Португалія), Андрій Лунін (Реал Мадрид);
  • Захисники: Микола Матвієнко, Юхим Конопля, Валерій Бондар (усі — Шахтар Донецьк), Олександр Тимчик ( Динамо Київ), Віталій Миколенко (Евертон Ліверпуль, Англія), Ілля Забарний (Борнмут, Англія), Олександр Сваток (СК Дніпро-1), Максим Таловєров (ЛАСК Лінц, Австрія), Богдан Михайліченко (Полісся Житомир);
  • Півзахисники: Андрій Ярмоленко, Микола Шапаренко, Володимир Бражко (усі — Динамо Київ), Тарас Степаненко, Олександр Зубков, Георгій Судаков (усі — Шахтар Донецьк), Олександр Зінченко (Арсенал Лондон, Англія), Віктор Циганков (Жирона, Іспанія), Михайло Мудрик (Челсі Лондон, Англія), Сергій Сидорчук (Вестерло, Бельгія), Руслан Малиновський (Дженоа Генуя, Італія);
  • Нападники: Артем Довбик (Жирона, Іспанія), Роман Яремчук (Валенсія, Іспанія), Владислав Ванат (Динамо Київ).

Що відомо про проведення Євро 2024

Європейська першість пройде в Німеччині з 14 червня до 14 липня. Вже відомі всі його учасники та навіть їхні шанси на перемогу за версією букмекерів.

На груповому етапі українці зіграють проти:

  • Бельгії,
  • Словаччини,
  • Румунії.

Суперниками німців будуть команди Шотландії, Угорщини та Швейцарії.

Нагадаємо, у межах підготовки до Євро-2024 збірна України провела два спаринги. У першому команда зіграла внічию з Німеччиною, а в другому поступилась Польщі.

Своєю чергою Головний тренер збірної України Сергій Ребров вважає, що товариський матч з Польщею був інформативним для команди напередодні чемпіонату Європи.

"Я вважаю, що ці товариські матчі ми для того робимо, щоб робити помилки. Футбол складається з багатьох компонентів. Сьогодні ми програли в боротьбі, на стандартних положеннях. Однак я не вважаю що цю гру потрібно відносити тільки в негатив.

У нас були хороші моменти. Ми створювали моменти, ми намагалися відігратися. Це дуже важлива інформація для нас перед Євро", — сказав Ребров на післяматчевій пресконференції.

11 червня Україна проведе останній товариський матч проти Молдови.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: