fbpx
Сьогодні
10:31 08 Чер 2024

Кулеба повідомив, що Залужний завершує підготовку до роботи у Британії

Фото: МЗС

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, якого призначили послом України у Великій Британії Валерій, вже завершує підготовку до початку дипломатичної роботи у Сполученому Королівстві.

Про це розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю "Укрінформу".

Журналіст під час розмови з очільником зовнішньополітичного відомства зауважив, що сам Залужний жодного разу не коментував процес його нового призначення, але причетні до призначення офіційні особи повідомляють, що він готується до майбутньої дипломатичної служби.

Він запитав у міністра МЗС, як визначатиметься ступінь цієї готовності та коли новий посол розпочне роботу в Сполученому Королівстві.

"Цей процес вже наприкінці фінішної прямої", – сказав Кулеба у відповідь на запитання.

За словами глави МЗС, він "розуміє підвищений інтерес" до цієї теми.

"Але нагадую, що всіх послів оцінюють однаково: за результатами.

Тож бажаю нашому новому послу в Сполученому Королівстві насамперед успіхів і результатів у дипломатичній роботі заради нашої держави", підкреслив Кулеба.

Що відомо про Валерія Залужного

Нагадаємо, 8 лютого головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який керував армією з початку російського вторгнення в Україну, пішов у відставку з правом носіння військової форми одягу. На його місце було призначено командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського.

Глава держави Володимир Зеленський надав колишньому Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному та голові ГУР Кирилу Буданову звання Героя України.

Глава держави зазначив, що Залужний сам побажав працювати на дипломатичному напрямку.

У травні президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення колишнього головнокомандувача Збройних сил України (ЗСУ) Валерія Залужного з військової служби та призначив його послом у Великій Британії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: