fbpx
Сьогодні
08:38 08 Чер 2024

Генштаб: минулої доби на Курахівському напрямку зросла кількість бойових зіткнень

Фото: Телеграм / голова Луганської ОВА Артем Лисогор

Минулої доби, 7 червня, на Покровському напрямку російські війська не полишали спроб відшукати слабкі місця в українській обороні, проводили безперервні штурмові дії. Попередньо, втрати агресора на цьому напрямку склали майже 200 осіб.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Генштаб ЗСУ.

Успіхи українських військових

Як повідомили у військовому командуванні, на Покровському напрямку попередньо, втрати агресора склали майже 200 окупантів вбитими та пораненими.

Також там захисники знищили три бойові броньовані машини, три автомобілі, одиницю спеціальної техніки.

На Харківському напрямку попередні втрати агресора склали 101 окупант загиблими та пораненими. Знищено п'ять артилерійських систем, 41 БпЛА, сім автомобілів та пускову установку для БпЛА. Окрім того уражено 31 бліндаж та місце зберігання боєприпасів.

Загалом, минулої доби Сили оборони уразили:

  • 14 районів зосередження особового складу противника,
  • один пункт управління,
  • склад боєприпасів,
  • станцію радіо-електронної боротьби.

Ситуація на напрямках фронту

За минулу добу відбулося 85 бойових зіткнень.

  • На Харківському напрямку відбулося дві безуспішні атаки ворога в районі Вовчанська. Сили оборони продовжують проводити заходи щодо посилення оборонних позицій та рубежів.
  • На Куп'янському напрямку від початку доби відбулось вісім бойових зіткнень. Сили оборони успішно відбили сім атак ворога в районах населених пунктів Синьківка, Піщане, Дружелюбівка та Греківка. Триває бій в районі Андріївки. Ситуація контрольована.
  • На Лиманському напрямку кількість боєзіткнень збільшилася до дев'яти. Російські окупанти намагалися просунутися в районах Тернів, Новосадового, Торського та Серебрянського Лісу. Всі атаки відбито українськими захисниками. Втрат позицій не допущено.
  • Впродовж дня на Сіверському напрямку ворог здійснив дві безуспішні штурмові дії в районі Білогорівки. Ситуація під контролем Сил оборони України.
  • На Краматорському напрямку агресор сім разів намагався атакувати українських захисників в районах Калинівки, Іванівського, Кліщіївки, та Андріївки. Всі спроби були відбиті.
  • Найгарячіша обстановка залишається на Покровському напрямку. Ворог не полишає спроб відшукати слабкі місця в нашій обороні, безперервними штурмовими діями намагається вклинитися в бойові порядки українських підрозділів. Тривають бої в районах Новоолександрівки, Євгенівки та Сокола. Силами оборони вживаються заходи щодо стабілізації обстановки та недопущення просування противника.
  • На Курахівському напрямку на цей час доби кількість бойових зіткнень збільшилась до 16. Загарбники намагаються просунутися поблизу населених пунктів Невельське, Карлівка, Красногорівка, Георгіївка та Парасковіївка. 13 ворожих атак успішно відбито Силами оборони. Тривають бої в районах Красногорівки та Парасковіївки. Ситуація напружена. Вживаються заходи щодо недопущення просування ворога.
  • На Времівському напрямку ворог намагався зав'язати бої поблизу Урожайного та Старомайорського. Штурмові дії російських окупантів зазнали невдачі. Сили оборони контролюють ситуацію.
  • На Оріхівському напрямку російський агресор чотири рази атакував наші підрозділи поблизу населених пунктів Копані та Мала Токмачка. Успіху не мав.

На інших напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: