fbpx
Сьогодні
14:50 08 Чер 2024

Бійці з 81 ОАеМбр заявили, що їм не дають звільнитися за станом здоров'я: у бригаді відреагували

Фото: Скриншот

Військовослужбовці, які представляються десантниками 81 ОАеМБр ДШВ, у соцмережах повідомили, що їх тримають у підвалі. 81 окрема аеромобільна бригада відреагувала на це та заявила, що не в їхній компетенції звільняти цих бійців.

Про це повідомили син військовослужбовця ЗСУ Ілля Ярема у Facebook, 81 бригада.

Напередодні Ярема написав у соціальних мережах та розмістив відео, де військові повідомляють, що вони з 81 ОАеМбр, а також їх "утримують в підвалі та не дають звільнитися" за станом здоров'я.

"Мого батька утримують у підвалі, не виплачують гроші та не дають звільнитись за станом здоровʼя чи перевестись до іншої частини.

Його та ще 54 особи зі 129 ОБр ТРО Кривий Ріг, 24 лютого 2024, перевели до 81 ОАеМБр ДШВ. Це при тому, що в нього, у цей час, були операції і реабілітації, які, надалі, призвели до погіршення групи інвалідності! Таких там 55 осіб. Висновок ВЛК – непридатний до служби в ДШВ! З березня місяця він і хлопці не отримують жодних грошей.

Рапорт на звільнення за станом здоровʼя по інвалідності не розглядається, що протизаконно", зазначив він.

Зі слів Яреми, вони повідомляли про це поліцію, ВСП, ДБР і вже немає жодних змін понад три місяці.

Своєю чергою майже через дві доби бригада оприлюднила повідомлення, в якому наголосила, що ці військовослужбовці "проходять військову службу в одній з окремих бригад територіальної оборони та перебувають в статусі таких, які виведені в розпорядження їхнього командира за різних причин".

"Це передусім пов'язано, що при прийомі передачі зазначеного підрозділу, дані військовослужбовців були виведені поза штат після поранень та контузій.

Відповідно до чинного законодавства командування 81-ї окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗСУ не має законних підстав щодо звільнення, переведення, розгляду скарг та заяв зазначених військовослужбовців, адже це в межах компетенції командира окремої бригади ТРО.

Проте, враховуючи зазначену ситуацію, командування Слобожанської аеромобільної бригади ДШВ ЗСУ не залишається осторонь, та сприяє якнайшвидшому розв'язанню питання, спрямованого на реалізацію соціально-економічних і правових гарантій військовослужбовців", наголосили у бригаді.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: