fbpx
Сьогодні
фото 21:25 07 Чер 2024

Зеленський зустрівся з делегаціями Палати представників та Сенату Конгресу США

Фото: Офіс Президента

У Парижі Президент України Володимир Зеленський провів зустрічі з двопартійними делегаціями Сенату та Палати представників Конгресу США.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Офіс Президента.

Глава держави подякував Президентові Сполучених Штатів Америки Джозефу Байдену, обом палатам і партіям Конгресу за підтримку України та важливу військову допомогу. Окремо висловив вдячність за лідерство в ухваленні закону про надання Україні допомоги у квітні цьогоріч.

«Схвалення Конгресом цієї допомоги стало важливим сигналом того, що Україна не наодинці», – наголосив Президент.

Зеленський зустрівся з делегаціями Палати представників та Сенату

Фото: Офіс Президента

Володимир Зеленський детально поінформував учасників зустрічі про ситуацію на фронті, зокрема про постійні масовані російські обстріли керованими авіаційними бомбами, ударними дронами та ракетами, а також – про ситуацію на Харківщині. Президент акцентував на конкретних зусиллях, які допоможуть захистити регіон від повітряних та наземних атак російських окупантів.

Глава держави відзначив важливість дозволу США на обмежене використання американської зброї на полі бою та розповів про кроки, які дадуть змогу зменшити можливості росії обстрілювати обʼєкти цивільної інфраструктури.

Зеленський зустрівся з делегаціями Палати представників та Сенату

Фото: Офіс Президента

Під час зустрічі обговорили потреби Сил оборони України, які можна забезпечити завдяки військовій допомозі від Сполучених Штатів.

Володимир Зеленський також розповів про підготовку Глобального саміту миру та відзначив співпрацю зі США щодо підтримки Саміту та залучення до участі в ньому широкого кола держав – регіональних лідерів.

Він закликав продовжити роботу над спрямуванням заморожених активів держави-агресорки рф на підтримку України.

Президент і члени Конгресу обмінялися думками щодо підтримки нашої країни на шляху до НАТО та підготовки безпекової угоди між Україною та США.

Візит Зеленського до Франції

Вчора, 6 червня, український президент прибув до Франції, щоб взяти участь у заходах, які присвячені 80-річчю висадки союзників у Нормандії.

А 7 червня президент Франції Еммануель Макрон прийме Президента України Володимира Зеленського в Єлисейському палаці в Парижі. Макрон та Зеленський обговорять у Парижі потреби України.

У Парижі Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Президентом США Джозефом Байденом. Сторони обговорили оборонні спроможності нашої країни. Президент України наголосив на важливості посилення захисту Харківщини та пришвидшенні поставок у межах нових пакетів військової допомоги від США.

Зеленський відвідав Міністерство збройних сил Франції. Міністр збройних сил Франції Себастьєн Лекорню показав Главі держави продукцію компаній французького оборонно-промислового комплексу, яку планують відправити в Україну.

Також стало відомо, що Зеленський візьме участь у саміті G7 13-15 червня в Італії.

Окрім того, наступного вівторка, 11 червня, глава України Володимир Зеленський прибуде до столиці Німеччини Берліну, і в ході візиту має виступити з промовою в Бундестаз.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: