fbpx
Сьогодні
Відео 12:26 07 Чер 2024

Зеленський виступив у Національній асамблеї Франції: жодних ліній для зла не існує

English version here

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський виступив у Національній асамблеї (парламенті) Франції. Він заявив, що Україна не погодиться на територіальні поступки для завершення війни, це лише дасть паузу росії перед новою війною.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на його виступ перед Національними зборами Франції та Укрінформ.

У Національну асамблею Зеленський прибув одразу після офіційної церемонії прийому в Палаці Інвалідів. Перед промовою перед депутатами відбулася також зустріч президентського подружжя з президентом парламенту Яель Брон-Піве.

"Саме із перемог вільних народів 80 років тому народилась Європа – наша Європа, такий континент, який здатен бути джерелом надії", – наголосив Президент, згадавши про річницю висадки союзних військ у Нормандії.

Зеленський додав:

"Саме виграні битви повернули Європу людству. Без цих виграних битв не було б нічого, ні нас з вами, ані самої вільної Європи як концепту".

За його словами під час церемонії в Нормандії у нього було два відчуття:

"Радості, що ту перемогу було здобуто. І відчуття обов'язку – ще цю перемогу здобути. Ми живемо в такий час, коли Європа перестала бути континентом миру. І в час, коли нацизм знов повертається, на жаль. Коли Європу знов намагаються перекроїти і розказують, що ті чи інші народи не заслуговують на самостійне існування. Все це спрямоване на Україну. Але так, що вже видно, як це може піти більше", – пояснив Президент.

За словами Зеленського, російський режим не визнає меж.

Йому недостатньо навіть Європи. Він вже зруйнував Сирію і прямує далі, наприклад в Сахель та вже захоплює Африку.

"Саме в Україні ключ до безпеки всієї Європи", – заявив він.

"Зараз битва триває в Україні, але вона має таке ж екзистенційне значення для Європив", – додав Президент.

Він висловив сподівання, що Європа не "докотиться до того, що без висадки союзників з-за океану не можливо буде здобути перемогу. Таку перемогу, щоб вона відповідала інтересам всієї Європи".

"Чи може Путін виграти війну? Ні, бо ми з вами не маємо права програти. Чи може ця війна згаснути на лініях, які є зараз? Ні, бо жодних ліній для зла не існує, що 80 років тому, що зараз. А якщо хтось сам спробує намалювати тимчасові лінії, це дасть лише паузу перед новою війною…Гітлер долав лінію за лінією, так само це робить сьогодні Путін", – заявив глава держави.

Зеленський висловив впевненість, що Україна зможе виграти війну. Він зазначив, що Україні вірить у свою перемогу, як і союзні війська під час Другої світової війни.

"Чи можемо ми виграти цю битву? Безперечно так. Ми можемо. Україна, Україна, а, отже, Європа. Європа, а, отже, Франція. Я впевнений у цьому, так само як Франція. Франція вірила у свободу, коли ще День Д ще не відбувся, але той день висадки, як і день європейської перемоги був неминучий", – додав президент.

Зеленський подякував Франції та французам за всю надану допомогу, а також за укладену безпекову угоду.

Депутати привітали промову кількахвилинними оплесками.

Нагадаємо, 6 червня, президент України прибув до Франції, де зустрівся із колегою Еммануелем Макроном.

Французький лідер вчора зробив низку важливих заяв щодо допомоги Україні з боку Парижа, зокрема анонсував надання Києву літаків Mirage 2000, а також розповів про навчання пілотів.

Також Макрон зазначив, що Франція хоче підготувати бригаду ЗСУ, та підтвердив дозвіл Парижу для української сторони бити по РФ французькою зброєю.

Перед зустріччю з Еммануелем Макроном він має відвідати завод франко-німецької збройової групи KNDS у Версалі, який виробляє зокрема гармати Цезар для України.

Також запланована його зустріч з мером Парижа Анн Ідальго.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: