fbpx
Сьогодні
23:00 07 Чер 2024

Зеленський та Макрон підписали угоду про фінансову допомогу для відбудови української критичної інфраструктури

Фото: AP/Yoan Valat

Президенти України та Франції Володимир Зеленський та Еммануель Макрон під час зустрічі в Парижі 7 червня підписали угоди про допомогу для відбудови української критичної інфраструктури. Франція виділить 200 млн євро підприємствам, які інвестуватимуть у відновлення критичної інфраструктури України.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Макрона під час спільної пресконференції з Володимиром Зеленським.

Як розповів Макрон, українська та французька делегації провели переговори про відбудову України та вирішили, що "будуть створені нові інструменти, щоб супроводжувати цей процес".

"Підписана угода про фонд 200 млн євро, призначених для тих підприємств, які будуть інвестувати в критичну інфраструктуру України для відбудови. Також ми вирішили, що 60 млн євро з цього фонду будуть присвячені енергетичному сектору та його пріоритетам", – сказав президент Франції.

За його словами, Париж розширює мандат Французького агентства розвитку для підтримки проєктів в Україні на місцевому рівні.

Також Франція відправить 20 технічних експертів до різних ключових міністерств України для надання технічної допомоги.

Допомога Україні від Франції

Франція з початку 2024 року передала Україні військову допомогу, вартість якої оцінюється в 420 млн євро.

Нагадаємо, Президент Франції Емманюель Макрон 6 червня заявив про передачу Україні винищувачів Mirage 2000-5.

Візит Зеленського до Франції

Вчора, 6 червня, український президент прибув до Франції, щоб взяти участь у заходах, які присвячені 80-річчю висадки союзників у Нормандії.

А 7 червня президент Франції Еммануель Макрон прийме Президента України Володимира Зеленського в Єлисейському палаці в Парижі. Макрон та Зеленський обговорять у Парижі потреби України.

У Парижі Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Президентом США Джозефом Байденом. Сторони обговорили оборонні спроможності нашої країни. Президент України наголосив на важливості посилення захисту Харківщини та пришвидшенні поставок у межах нових пакетів військової допомоги від США.

Зеленський відвідав Міністерство збройних сил Франції. Міністр збройних сил Франції Себастьєн Лекорню показав Главі держави продукцію компаній французького оборонно-промислового комплексу, яку планують відправити в Україну.

Також стало відомо, що Зеленський візьме участь у саміті G7 13-15 червня в Італії.

Окрім того, наступного вівторка, 11 червня, глава України Володимир Зеленський прибуде до столиці Німеччини Берліну, і в ході візиту має виступити з промовою в Бундестаз.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: