fbpx
Сьогодні
19:22 07 Чер 2024

Українцям за кордоном спрощено військовий облік: у Міноборони розповіли деталі

Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до постанов, що регулюють військовий облік та мобілізацію. Зокрема, нововведення стосуються громадян, які перебувають за кордоном.

Про це повідомило Міністерство оборони, пише Рубрика.

Для українців за кордоном тепер ухвалили такі нововведення: 

  • Постановка на військовий облік через закордонні дипломатичні установи для людей, які перебувають за межами України понад три місяці.
  • Відсутність вимоги особистої присутності у ТЦК та СП.

Також уряд виключив вимогу подання висновку лікарсько-консультативної комісії про потребу в постійному догляді для людей з інвалідністю II групи. Це спростить процедуру відстрочки від призову.

Окрім того, інформація про адміністративні правопорушення призовників, військовозобов'язаних та резервістів тепер надсилатиметься в електронному вигляді до поліції.

Нові правила набувають чинності з дня опублікування і мають зробити систему військового обліку більш ефективною та доступною, зазначили у відомстві.

Нагадаємо, 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію в Україні, який посилює мобілізаційні заходи. Кабінет міністрів останніми днями ухвалив пакет постанов, якими затверджуються порядки мобілізації та військового обліку.

Також повідомлялось, що Міністерство оборони для військовозобов'язаних, призовників та резервістів запустило мобільний застосунок "Резерв+", де можна буде оновити свої дані.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: