fbpx
Сьогодні
16:20 07 Чер 2024

Президент Аргентини не планує відвідувати Саміт миру у Швейцарії, – ЗМІ

AP Photo/Natacha Pisarenko

Президент Аргентини Хав'єр Мілей не планує відвідувати Глобальний саміт миру у Швейцарії 15-16 червня. В цей час він перебуватиме у своїй країні з нагоди національних свят.

Про це пише видання La Nacion із посиланням на анонімних високопосадовців, цитує Рубрика.

Як зазначило видання, на саміт Мілея запрошував президент України Володимир Зеленський. А втім, аргентинський лідер вирішив скоротити свою раніше заплановану десятиденну поїздку до Європи.

Так, Мілей вирішив розділити поїздку на дві частини, щоб повернутися до своєї країни на загальнонаціональні свята: 17 червня — на Національний день свободи Латинської Америки в пам'ять про смерть генерала Мартіна Мігеля де Гуемеса, і 20 червня — на День прапора.

Через зміни він також скасував двосторонню зустріч у Франції з Емманюелем Макроном, що мала відбутися 19 червня.

Глобальний саміт миру у Швейцарії

Уряд Швейцарії визначився, що 15-16 червня проведе дводенну конференцію високого рівня, спрямовану на досягнення миру в Україні. 

Нагадаємо, ще у листопаді 2022 року Зеленський вперше озвучив "формулу миру", яка повинна була б посприяти завершенню повномасштабної війни на справедливих умовах.

Вищезгадану "формулу" обговорять під час Глобального саміту миру, який пройде у Швейцарії. Серед запрошених учасників немає російської федерації.

Варто зауважити, що 31 травня Китай вирішив не брати участь у Глобальному Саміті миру щодо України, який відбудеться у Швейцарії в червні. Міністерство закордонних справ КНР заявило, що Саміт миру не відповідає всім критеріям, які для подібних майданчиків висуває Пекін.

Нещодавно президент України Володимир Зеленський на конференції "Діалог – Шангрі Ла" в Сінгапурі порівняв позиції США та Китаю щодо Саміту миру та наголосив, що Китай працює на його зрив.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: