fbpx
Сьогодні
08:41 07 Чер 2024

ППО цієї ночі збила 48 ударних БПЛА та 5 крилатих ракет

English version here

Фото: Телеграм / Сили оборони Півдня України

У ніч на 6 червня Силами та засобами протиповітряної оборони при відбитті ворожої комбінованої атаки були збиті усі крилаті ракети російських загарбників та майже пів сотні "Шахедів".

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на командувача Повітряних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Миколу Олещука.

Зазначається, що загалом противник застосував під час цієї атаки:

  • 5 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-55,
  • 53 ударні БпЛА "Shahed-131/136".

Олещук уточнив, що окупанти били зі стратегічної авіації Ту-95МС по об'єктах критичної інфраструктури України. Пуски ракет були здійснені бомбардувальниками з повітряного простору Саратовської області (РФ).

А дрони-камікадзе противник запускав із районів:

  • Приморсько-Ахтарська,
  • Єйська,
  • Курська,
  • з мису Чауда в окупованому Криму.

"В результаті протиповітряного бою збито 48 ударних БпЛА та 5 крилатих ракет Х-101/Х-555 у Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Миколаївській, Херсонській, Одеській, Харківській, Київській та Хмельницькій областях", – йдеться в заяві генерала.

Фото: Телеграм / Микола Олещук

Олещук додав, що відбивали повітряний напад:

  • мобільні вогневі групи Сил оборони України,
  • винищувальна авіація,
  • підрозділи зенітних ракетних військ та радіоелектронної боротьби Повітряних Сил.

Комбінована атака рф по Україні 7 червня

В Україні цієї ночі була оголошена масштабна повітряна тривога через черговий масований повітряний удар російських окупантів.

Під час ворожої атаки "Шахедами" в Одесі пролунали вибухи. Крім того, вибухи лунали в Хмельницькій області. У регіоні під ворожий удар потрапило, зокрема, місто Старокостянтинів.

Про роботу ППО повідомлялося, зокрема, у Київській області. Вже вранці начальник Київської ОВА розповів, що в регіоні через ворожий удар сталася пожежа на промисловому об'єкті, обійшлося без постраждалих.

Додамо, у Польщі заявляли, що разом зі союзниками піднімали військову авіацію на тлі цієї повітряної атаки РФ по Україні.

Польські військові нагадали, що перед тим активність російської авіації під час ударів по західних областях України була зафіксована в ніч проти 1 червня.

"Розпочато всі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі, а Оперативне командування RSZ постійно стежить за ситуацією",додали в Оперативному командуванні польських ЗС.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: