fbpx
Сьогодні
фото 19:41 07 Чер 2024

Оборонні потреби України та нарощування виробництва: Зеленський зустрівся з представниками французького ОПК

Фото: Офіс Президента

У Парижі Президент України Володимир Зеленський відвідав Міністерство збройних сил Франції.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Офіс Президента.

Міністр збройних сил Франції Себастьєн Лекорню показав Главі держави продукцію компаній французького оборонно-промислового комплексу, яку планують відправити в Україну.

Зеленський зустрівся з представниками французького ОПК

Фото: Офіс Президента

Президент також поспілкувався з представниками компаній французького ОПК. Обговорили оборонні потреби України та нарощування виробництва САУ Caesar, артилерійських снарядів, зокрема далекобійних, засобів РЕБ і бронетехніки. Глава держави наголосив на важливості розширення спільного виробництва озброєнь на території нашої країни.

«Дякую вам за постачання Caesar. Це дуже гарна артилерія 155-го калібру. Із самого початку війни ми використовували різні системи артилерії 155-го калібру. Важливою була якість. Хочу подякувати за одну з найякісніших систем, які в нас були, – Caesar», – сказав Володимир Зеленський.

Зеленський зустрівся з представниками французького ОПК

Фото: Офіс Президента

Представники українських та французьких компаній підписали ліцензійну угоду щодо створення спроможності з виробництва боєприпасів за ліцензією компанії KNDS France/Nexter. Також підписали заяви про наміри щодо створення центру обслуговування та ремонту техніки KNDS France / Nexter в Україні та щодо використання технології 3D-друку для виготовлення запчастин до продукції компанії.

Візит Зеленського до Франції

Вчора, 6 червня, український президент прибув до Франції, щоб взяти участь у заходах, які присвячені 80-річчю висадки союзників у Нормандії.

А 7 червня президент Франції Еммануель Макрон прийме Президента України Володимира Зеленського в Єлисейському палаці в Парижі. Макрон та Зеленський обговорять у Парижі потреби України.

У Парижі Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Президентом США Джозефом Байденом. Сторони обговорили оборонні спроможності нашої країни. Президент України наголосив на важливості посилення захисту Харківщини та пришвидшенні поставок у межах нових пакетів військової допомоги від США.

Також стало відомо, що Зеленський візьме участь у саміті G7 13-15 червня в Італії.

Окрім того, наступного вівторка, 11 червня, глава України Володимир Зеленський прибуде до столиці Німеччини Берліну, і в ході візиту має виступити з промовою в Бундестазі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: