fbpx
Сьогодні
16:59 07 Чер 2024

Новий порядок розподілу лімітів запрацює з 8 червня в тестовому режимі, – Міненерго

Фото: PIXABAY

Новий порядок застосування графіків погодинних відключень, який запрацює в Україні в тестовому режимі із суботи, 8 червня, має забезпечити меншу тривалість обмежень електроенергії, повідомив перший заступник глави Міненерго Юрій Власенко.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Інтерфакс-Україна

"Із суботи в тестовому режимі буде запроваджено новий порядок застосування графіків погодинних відключень, згідно з яким будуть доведені ліміти, наскільки потрібно "розвантажитися" в певній області. У зв'язку з чим оператор системи розподілу (обленерго) має забезпечити черги відключень у такий спосіб, щоб використовувати виключно цей ліміт. За нашими розрахунками, кількість черг має бути меншою, а світло в будинках громадян буде більшу кількість годин", – сказав Власенко під час "Години запитань до уряду" у Верховній Раді в п'ятницю.

Він наголосив, що Кабмін, Міністерство енергетики та Офіс президента здійснюють постійний контроль за застосуванням графіків погодинних відключень та обмеження потужності.

"Намагаємося постійно вдосконалювати застосування зазначених механізмів", – сказав перший заступник міністра.

Раніше міністр енергетики Герман Галущенко зазначав, що на сьогодні ситуація в енергосистемі гірша, ніж у 2022 році.

Ситуація з постачанням електроенергії в Україні

Відключення електроенергії в країні здійснюються внаслідок агресивних атак росії на енергетичну інфраструктуру України протягом останніх місяців. Внаслідок цих атак ворог завдав значної шкоди українській теплоенергетиці.

З 22 березня до 8 травня росіяни п'ять разів цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції України. Через атаки були знищені декілька ТЕС, зокрема:

А в ніч проти 1 червня російські військові здійснили вже шосту масовану атаку на українську енергосистему з березня. Окупанти завдали ударів по енергооб'єктах у Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській та Івано-Франківській областях.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль закликав громадян України ощадливо використовувати електроенергію. Він зазначив, що це має стати новою звичкою та новою нормою для всіх. Зазначимо, що побутова енергоефективність означає, що людина використовує менше енергії для потреб, але не обмежує їх.

Варто додати, що Кабінет міністрів схвалив порядок, що встановлює правила застосування графіків відключення світла, який почне працювати з 24 червня. В уряді сподіваються, що це дасть можливість забезпечити "справедливі графіки".

У Міненерго також заявили, що додаткові кошти, які отримають енергетики за рахунок підвищення тарифу на електроенергію для населення, будуть спрямовані на ремонтну кампанію та відновлення державної генерації.

Окрім того, компанія ДТЕК активно працює над тим, щоб переконати світову спільноту допомогти Україні відновити пошкоджені внаслідок масованих російських атак енергетичних об'єктів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: