Новини

Новий пакет військової допомоги та подальша підтримка: Зеленський зустрівся з Президентом США Байденом

У Парижі Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Президентом США Джозефом Байденом. Глава Української держави відзначив символічність цієї зустрічі у Франції в межах відзначення 80-ї річниці висадки союзників у Нормандії.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Офіс Президента.

«Ми розраховуємо на вашу подальшу підтримку і на те, що ви будете стояти з нами пліч-о-пліч. Це так необхідно для відчуття наших людей, що ми не самі, що ми з вами – нашим стратегічним партнером», – сказав Володимир Зеленський.

Під час зустрічі обговорили оборонні спроможності нашої країни. Президент України наголосив на важливості посилення захисту Харківщини та пришвидшенні поставок у межах нових пакетів військової допомоги від США.

Фото: Офіс Президента

Глава держави детально розповів про ситуацію на полі бою. Він зазначив, що для ефективного захисту від щоденного російського терору Україна має отримати можливості завдавати удари по військових цілях на території росії.

Президент висловив вдячність Джозефові Байдену за лідерську підтримку Української формули миру з боку Сполучених Штатів Америки, а також відзначив важливість участі США в Глобальному саміті миру на рівні віцепрезидента.

«Я сподіваюся, що це буде перший крок на шляху до миру. Нам потрібен мир в Україні», – сказав Володимир Зеленський.

Лідери обговорили процес підготовки до підписання двосторонньої безпекової угоди.

Фото: Офіс Президента

Президент США запевнив у подальшій підтримці України, а також наголосив, що з часу ухвалення Конгресом Сполучених Штатів рішення вже оголошено про шість пакетів фінансування, включно з новим.

«Сьогодні я підписав додатковий пакет на 225 млн доларів, який, зокрема, допоможе вам відновити електромережу. Продовжую говорити, що Сполучені Штати Америки стоять поряд із вами. Ви є оплотом проти агресії. Ми зобов'язані бути поряд. Тому очікую детального обговорення, що робити далі», – сказав Президент США.

Як повідомлялось, Джо Байден під час виступу у Нормандії подякував українцям за мужність та пообіцяв подальшу підтримку.

Візит Зеленського до Франції

Вчора, 6 червня, український президент прибув до Франції, щоб взяти участь у заходах, які присвячені 80-річчю висадки союзників у Нормандії.

А 7 червня президент Франції Еммануель Макрон прийме Президента України Володимира Зеленського в Єлисейському палаці в Парижі. Макрон та Зеленський обговорять у Парижі потреби України.

Також переговори між президентами США й України нещодавно анонсував радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван. Він розповів, що загалом очікується дві зустрічі лідерів держав.

Також стало відомо, що Зеленський візьме участь у саміті G7 13-15 червня в Італії.

Окрім того, наступного вівторка, 11 червня, глава України Володимир Зеленський прибуде до столиці Німеччини Берліну, і в ході візиту має виступити з промовою в Бундестазі.

Свіжі дописи

  • Новини

“Укрзалізниця” планує збільшити горизонт бронювання квитків для військових

З 8 липня українські військовослужбовці зможуть бронювати квитки для термінових поїздок від 5 діб до… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

Естонія доправила в Україну переносні ЗРК Mistral та ракети до них

6 липня до України з балтійської країни Естонії прибули зенітно-ракетні комплекси малої дальності Mistral та… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

Продовження надання допомоги Україні підтримують більшість громадян країн НАТО, – дослідження

Більшість громадян країн НАТО переконані у тому, що членство в Альянсі зміцнює безпеку їх країни,… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

Українські захисники щемливо підтримали маленьку дівчинку, яка боїться тривоги

Воїни Збройних сил України зворушливо підтримали маленьку дівчинку, яка боялася повітряної тривоги. Про це повідомляє… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

Шість громад отримали мобільні ЦНАПи від європейських партнерів: як працює це рішення

Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив,… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

Війська рф вночі обстріляли Херсонщину: є загиблі

У ніч проти 6 липня російські загарбники обстріляли з артилерії Бериславський район Херсонської області. Під… Читати більше

Saturday July 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.