fbpx
Сьогодні
Фото 13:58 07 Чер 2024

На ухилянтах заробляла до 100 тисяч доларів на місяць: СБУ затримала екс-депутата

Фото: СБУ

У Києві співробітники СБУ затримали колишню народну депутатку. Вона разом зі спільниками щомісяця "заробляла" на ухилянтах до 100 тисяч доларів.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на СБУ.

Як повідомили джерела ЗМІ у правоохоронних органах, мова йде про Ірину Сисоєнко.

Ірина Сисоєнко. Фото: Фейсбук / Ірина Сисоєнко

За даними слідства, посадовиця організувала масове виготовлення та продаж фіктивних документів про отримання групи інвалідності через професійні захворювання.

"Служба безпеки ліквідувала ще одну масштабну схему ухилення від мобілізації. До оборудки причетна колишня народна депутатка, яка наразі входить до керівного складу столичного інституту з питань профілактичної медицини", – йдеться у повідомленні.

Основними клієнтами зловмисників були потенційні призовники, які планували використати підробку для зняття з військового обліку та незаконного виїзду за кордон.

Фото: СБУ

"За наявними даними, щомісяця незаконна діяльність зловмисників на чолі з ексдепутаткою приносила "прибуток" у майже 100 тис. американських доларів. Ця сума розподілялась між усіма спільниками, серед яких були двоє колег організаторки – завідувачі відділень медустанови, лікар-профпатолог та координатор протиправної діяльності медиків на Львівщині", – зазначили в СБУ.

Фото: СБУ

Фото: СБУ

Також до схеми були залучені декілька посадовців медико-соціальних експертних комісій західного регіону.

За даними слідства, фігуранти діяли у складі організованого злочинного угруповання і пропонували своїм клієнтам повний пакет "документів" для ухилення від мобілізації.

"Спочатку ухилянтів фіктивно оформляли на амбулаторне лікування, потім "діагностували" в них професійне захворювання, а далі призначали групу інвалідності", – розкрили деталі у відомстві.

У результаті комплексних заходів у Києві "на гарячому" затримано організаторку схеми та її спільника з Львівщини, який передавав їй "відкат" у розмірі 32 тис. доларів США.

Фото: СБУ

Під час обшуків за місцями роботи і проживання фігурантів виявлено понад 40 млн грн, меддокументи та чорнові записи з обліком клієнтів.

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, після запровадження військового стану та мобілізації в Україні стали популярні схеми незаконного виїзду військовозобов'язаних за кордон.

Найбільш популярною схемою серед ухилянтів залишається варіант із річкою Тиса.

Після оновлення законопроекту про мобілізацію "послуги" зловмисників суттєво зросли в ціні. Раніше вартість становила близько 4-5 тисяч доларів, але сьогодні ціна може досягати і 20 тисяч доларів.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: