fbpx
Сьогодні
18:59 07 Чер 2024

Для ЗСУ вперше закуплено грілки українського виробництва

Фото: Міноборони

Закупівельна агенція Міноборони «Державний оператор тилу» (ДОТ) законтрактувала українського виробника на постачання засобів індивідуального обігріву (хімічних грілок) для Збройних сил України.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство оборони України.

Раніше закуповувались лише грілки китайського виробництва, які, зокрема, були вдвічі дорожчі.

Це повʼязано із збільшенням термінів планування поставок, що дало можливість українським виробникам відповідно передбачати свої виробничі потужності та брати участь у тендерах. 

«Україна витрачає десятки мільярдів гривень на закупівлю тилового майна для військових. Ці гроші можуть працювати не лише на посилення обороноздатності України, а й на її економіку. Закупівля всього необхідного для ЗСУ в українських виробників – це додаткові інвестиції, податки, робочі місця, які украй необхідні під час війни», – зазначив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

Відтак, наразі одна хімічна грілка коштує державі на 51,4% дешевше, а загальна економія на цій закупівлі склала приблизно 12,5 млн грн.

«Ми зосереджені на тому, аби якомога більше українських виробників ставали постачальниками для Збройних сил України. Для цього ми, зокрема, запровадили більш довгострокове планування поставок. Розуміючи, що компаніям потрібно більше часу на планування та нарощування своїх спроможностей. В результаті ми підтримуємо не тільки економіку нашої держави, але і заощаджуємо кошти, які потім спрямовуються на покриття додаткових потреб військових», – зазначила Вікторія Виноградова, директорка з управління закупівлями ДОТ.

У 2024 році забезпеченням ЗСУ одягом, їжею, пально-мастильними матеріалами, бронежилетами, касками та тактичним спорядженням займатиметься новостворене підприємство Міноборони – Державний оператор тилу. Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, міністр оборони підписав наказ про призначення досвідченого менеджера Арсена Жумаділова гендиректором Державного оператора тилу.

Також відомство працює над тим, щоб бронежилети, каски, тактичне спорядження, одяг та їжа для ЗСУ були українського виробництва. Міністерство ініціювало зустріч із представниками українського бізнесу, які постачають ці товари для армії. Підприємці готові повністю забезпечувати тилові потреби ЗСУ якісними товарами.

Працівники агентства аналізуватимуть ринок, ціни, спілкуватимуться з постачальниками напряму, оцінюватимуть їх і аналізуватимуть роботу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: