fbpx
Сьогодні
16:17 05 Чер 2024

Європейський банк реконструкції та розвитку акумулює 300 млн євро на підтримку енергетичного сектору України

English version here

Фото: Урядовий портал

У Києві, 5 червня, відбулася зустріч Прем'єр-міністра України та Президента Європейського банку реконструкції та розвитку Оділь Рено-Бассо. За її підсумками сторони підписали меморандум про взаєморозуміння, який передбачає, що ЄБРР акумулює 300 млн євро на підтримку енергетичного сектору України.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Урядовий портал.

«Ця підтримка допоможе в реалізації нашої мети — забезпечити стабільне та безперебійне електропостачання на всю територію України», — зауважив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

ЄБРР на підтримку енергетичного сектору

Фото: Урядовий портал

Так, кошти підуть державним енергетичним компаніям «Укренерго», «Укргідроенерго» та «Укранафта» на відновлення генеруючих потужностей та інфраструктури, а також на будівництво нової децентралізованої генерації.

Під час зустрічі сторони також обговорили подальшу співпрацю в економічному та фінансовому секторах.

ЄБРР на підтримку енергетичного сектору

Фото: Урядовий портал

Загалом від початку повномасштабного вторгнення росії ЄБРР надав Україні 4 млрд євро фінансування.

Денис Шмигаль подякував партнерам та особисто Оділь Рено-Бассо за внесок у стійкість України.

Що відомо про постачання електроенергії в Україні

Як повідомила посолка Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова, з урахуванням ракетних атак, які сталися нещодавно (1 червня – ред.), росія вже знищила 9,2 ГВт української генерації.

У ніч на 1 червня російські загарбники запустили по Україні крилаті ракети Х-101, ракети "Калібр" та ударні безпілотники типу. Ціллю ворога були енергетичні об'єкти у п'яти областях країни.

Станом на 5 червня дефіцит в енергосистемі прогнозується впродовж всієї доби. Ліміти на споживання будуть діяти для кожної області з 00:00 до 24:00.

Обмеження електропостачання пов'язані з дефіцитом в енергосистемі. Зокрема, причиною стало те що українські енергооб'єкти піддалися низці масованих російських ударів. В результаті було зруйновано кілька великих ТЕС та ТЕЦ.

У Міненерго заявили, що додаткові кошти, які отримають енергетики за рахунок підвищення тарифу на електроенергію для населення, будуть спрямовані на ремонтну кампанію та відновлення державної генерації.

Окрім того, компанія ДТЕК активно працює над тим, щоб переконати світову спільноту допомогти Україні відновити пошкоджені внаслідок масованих російських атак енергетичних об'єктів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: